El TSJC confirma l’anul·lació de la proposta de dentista municipal de l’Ajuntament de Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat els recursos de l’Ajuntament de Barcelona i de Barcelona Serveis Municipals i ha confirmat la nul·litat de la sentència que el jutjat contenciós-administratiu número 7 de Barcelona va declarar sobre el projecte de dentista municipal.

En concret, aquesta sentència anunciava la nul·litat de ple dret de l’acord de març de 2019 de l’Ajuntament de Barcelona en què proposava iniciar l’activitat econòmica de serveis d’odontologia a través de l’empresa municipal Barcelona Serveis Municipals, S.A.

Aquesta sentència era el resultat del procés judicial iniciat pel Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) el 25 d’abril de 2019, quan va interposar un recurs contenciós administratiu contra la creació d’aquest servei. Després d’aquesta decisió, l’Ajuntament de Barcelona va decidir recórrer davant el TSJC.

Segons la nova sentència del TSJC, la iniciativa municipal “no s’ajusta al marc competencial definit legalment, ni pot considerar-se una activitat complementària”, ja que “incideix en l’àmbit material de prestació de serveis sanitaris competència de l’administració autonòmica”. Per tant, segons el TSJC es tracta “d’una duplicitat en l’exercici de les competències”.

També s’especifica que els límits de la Carta Municipal de Barcelona són aquells “que no estiguin expressament atribuïts a altres administracions públiques o que es tracti d’activitats complementàries”.