Proclamació dels resultats de la 2a edició del premi en recerca científica del COEC

El Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), amb la voluntat de contribuir a l’enriquiment científic de l’odontoestomatologia catalana i fomentar la participació dels col·legiats en la recerca científica d’excel·lència, va convocar el passat 6 de maig de 2022 la segona edició del Premi per al millor projecte de recerca original i inèdit en el camp de l’odontoestomatologia.

El guardó està dotat amb 10.000 euros per al primer classificat i 5.000 euros per al segon, i poden optar-hi els professionals col·legiats al COEC, de forma individual o col·lectiva.

Per votació del Jurat, format per José Nart Molina, Josep Arnabat Domínguez, Clara González Juidías, Neus Carrió Bertran, Andrés Pascual La Rocca, Antoni Gómez Jiménez, Armando Badet de Mena, Maria José Guerrero Torres i German Pareja Pané, els projectes escollits  guanyadors de la 2a edició del premi al millor projecte de recerca original i inèdit en el camp de l’odontoestomatologia, han estat:

Primer classificat:

  • Títol del projecte: “Evaluación del daño genotóxico de los alineadores dentales. Un estudio observacional prospectivo.”
  • Investigador principal: Eduard Valmaseda Castellón.
    Investigadors col·laboradors: Clara Aribau Gumà, Ricard Marcos Dauder, Octavi Camps Font, Esther Martín Vidal, Nuno Gustavo Correia de Sousa Pereira d’Oliveira, Susana Pastor Benito, Rui Figueiredo i Glòria Umbert Maestre.
  • Centre de recerca: Universitat de Barcelona. Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. Escola d’Odontologia. Departament d’Odontoestomatologia. Unitat de Patologia Quirúrgica Bucal i Maxil·lofacial. Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Grup de recerca de Patologia i Terapèutica Odontològica i Maxil·lofacial.

 

Segon classificat:

  • Títol del projecte: “Diseño, confección y validación clínica de un posicionador de pulsioximetría para evaluar la vitalidad pulpar de dientes traumatizados.”
  • Investigador principal: Jordi Cadellans Solé. Investigadors col·laboradors: Montserrat Mercadé Bellido, Javier Rodriguez Ciurana, Aurea Georgina Almeida Rebelo.
  • Centre de recerca: Universitat de Barcelona – Campus de Bellvitge, Dental Esthetic BCN.

 

El Jurat vol fer palès l’alt nivell de les sis candidatures que han optat a aquesta segona edició del premi, i juntament amb la Junta de Govern del COEC, feliciten als guanyadors i a la resta de candidats pels seus projectes i per la seva participació en aquesta segona edició.

Barcelona, 22 de juliol de 2022