El concurs de dibuix “Ves al dentista un cop l’any” rep gairebé 1.000 dibuixos d’arreu de Catalunya

El Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya va organitzar el concurs Ves al dentista un cop l’any amb l’objectiu de promoure bons hàbits d’higiene i cura de la salut bucodental entre els més petits.

En total s’hi ha presentat 967 dibuixos, dels quals 39 són murals col·lectius de classe. Hi ha participat 76 escoles diferents de Catalunya, per províncies 34 són de Barcelona, 17 de Girona, 9 de Lleida, i 16 de Tarragona. Pel que fa a les classes, s’hi ha presentat 103 de diferents centres d’Infantil, Primària i Educació Especial.

El guanyador de Barcelona ha estat el mural col·lectiu d’alumnes de 1r de Primària de l’Escola Miró de Barcelona (Sant Martí). El premi de la província de Girona ha estat per al mural col·lectiu d’alumnes de P5 d’Infantil de l’Escola Aldric de Cassà de la Selva. El mural col·lectiu d’alumnes de P5 d’Infantil de l’Escola Minyons d’Urgell de Fondarella ha estat el guanyador de la província de Lleida. El guanyador de la província de Tarragona ha estat la Institució Tarragona Aura, de Reus, amb dibuixos individuals de cada infant de la classe de 1r de Primària.

Cada classe guanyadora s’ha emportat un premi de 500 euros, que s’haurà de destinar a finançar totalment o parcialment una activitat cultural o lúdica per a tota la classe guanyadora del concurs.

Els dibuixos i/o el mural havien d’incloure necessàriament la figura del/la dentista, i havien de versar sobre la higiene o la salut oral. També podrien incloure, de forma opcional, el personatge de la Fada de les Dents, basant-se en el llibre publicat pel COEC.

Així mateix, totes les escoles participants en el concurs rebran cinc exemplars del llibre de La veritable història de la fada de les dents per a la seva biblioteca escolar. L’alumnat de les classes guanyadores rebrà, a més, un exemplar del llibre cadascú.

Escola Miró (Barcelona)

Escola Aldric (Cassà de la Selva, Girona)

Escola Minyons d’Urgell (Fondarella, Lleida)

Institució Tarragona Aura (Reus, Tarragona)

Institució Tarragona Aura (Reus, Tarragona)

Institució Tarragona Aura (Reus, Tarragona)

Institució Tarragona Aura (Reus, Tarragona)