El COEC presenta TV Dents, la primera televisió especialitzada en divulgació de salut bucodental en català

El Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) ha impulsat TV Dents, la primera televisió en línia especialitzada en divulgar aspectes de la salut bucodental en català. Aquest nou projecte de comunicació té l’objectiu de fer arribar a tota la població informació rigorosa i de qualitat sobre la higiene i salut oral mitjançant un format amè, atrevit i atractiu.

TV Dents, que s’estrena l’1 de febrer de 2023, ha plantejat una sèrie de programes i continguts destinats a divulgar consells i informació d’interès per fer educació sanitària i pedagogia de la importància de tenir una bona higiene bucodental i de visitar el dentista, com a mínim, una vegada a l’any.

Els primers programes, que es podran veure al llarg del 2023 al canal de Youtube i en els perfils de xarxes socials Twitter, Facebook i Instagram propis de TV Dents, són enquestes i concursos al carrer, per conèixer els hàbits d’higiene bucodental de la ciutadania i per descobrir quant saben d’aquest àmbit.

També s’ha fet una entrevista per conèixer millor un odontòleg rellevant amb preguntes clau sobre la seva trajectòria i visió de la professió. En aquest cas, ha parlat amb Cosme Gay Escoda, metge, especialista en cirurgia maxil·lofacial, dentista, professor, investigador i coordinador d’equips.

La graella de TV Dents es completa amb un reportatge de la Clínica Odontològica Solidària del COEC i algunes peces informatives que, al llarg de l’any, explicaran fets importants relacionats amb l’Odontologia, la salut o la institució.

 

La divulgació, una prioritat

 En els darrers anys, el COEC ha impulsat diverses accions de comunicació per divulgar consells de salut bucodental i conscienciar de la importància que això té, per tal que la ciutadania gaudeixi d’una bona salut de qualitat. Aquest aspecte ha esdevingut un dels eixos de treball destacats del COEC.

Ara, amb TV Dents, un projecte ambiciós i de gran envergadura que neix per continuar aquesta tasca, es continua incrementant la presència i repercussió mediàtica del COEC i aconseguint que la ciutadania sigui conscient que és molt important cuidar la salut bucodental i visitar el dentista.

I ho fa a través del vídeo, un recurs molt efectiu per explicar històries i que aquestes penetrin millor, ja que facilita que el missatge arribi de forma més propera, més humana, transparent i directa. Transmetre emocions i aprenentatges és molt més eficaç si es fa a través de vídeo.