El Dr. Ernest Mallat, reconegut amb el premi Santa Apol·lònia 2023

La Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) ha atorgat el premi Santa Apol·lònia 2023 al col·legiat Dr. Ernest Mallat Callís. Aquest guardó és considerat pel Col·legi com la màxima distinció que es concedeix per destacar la trajectòria i figura de personalitats rellevants del món de l’Odontologia i l’Estomatologia.

El COEC reconeix el Dr. Mallat per la seva trajectòria professional i acadèmica. És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i en Odontologia per la Universitat Complutense de Madrid. Des de 2007 és el director del Postgrau de Pròtesis de la Societat Catalana d’Odontologia i Estomatologia.

Ha impartit més de 100 cursos d’Estètica Bucal, Pròtesis Fixa, Pròtesis totalment ceràmica, Pròtesi parcial removible, Pròtesis sobre implants, Sobredentadures sobre implants i Oclusió. Ha publicat més de 70 articles a revistes especialitzades i ha donat més de 50 conferències i comunicacions sobre Estètica Bucal, Pròtesi Fixa, Pròtesi parcial removible i Pròtesi sobre implants.

De la seva trajectòria destaca la presidència de la Societat Catalana d’Odontologia i Estomatologia (SCOE) des de 2016. Aquesta entitat és puntera en la formació continuada d’odontoestomatologia a Catalunya i juga un paper clau en l’odontologia catalana. El 1996, el COEC també li va concedir el Premi Santa Apol·lònia a l’SCOE.

A més a més, el Dr. Mallat pertany a la Sociedad Española de Protésis Estomatológica y Estética (SEPES), a la Sociedad Española de Periodoncia (SEPA), a l’International Congress of Oral Implantologists (ICOI) i a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.

El dissabte 11 de febrer, amb motiu de la celebració de la festivitat de la patrona, el Dr. Mallat rebrà el Premi Santa Apol·lònia 2023 en un acte institucional que tindrà lloc a l’Auditori COEC. L’acte és obert a tots els col·legiats i les col·legiades mitjançant inscripció a través d’aquest  enllaç web i fins a completar l’aforament.