El Govern espanyol aprova el Pla d’Acció Bucodental que beneficiarà al voltant de 7 milions de persones

El Consell de Ministres del Govern espanyol ha aprovat ampliar la cartera comuna de serveis de salut bucodental al Sistema Nacional de Salut, de manera que s’augmenten les prestacions que estaven incloses fins ara i s’homogeneïtzen a tot el territori.

Entre les accions que recull el Pla d’Acció Bucodental, destaquen les preventives com són les neteges de boca i tractament per a la prevenció de l’aparició de càries; i les assistencials, les quals inclouen l’atenció específica a col·lectius determinats com els menors de 14 anys, les dones embarassades i les que pateixen un càncer cervic-facial.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha detallat que aquest Pla beneficiarà al voltant de 7 milions de persones i s’hi destinaran gairebé 44 milions d’euros, la distribució dels quals entre les comunitats autònomes serà acordada al Consell Interterritorial de l’SNS.

També ha recordat que la millora de la salut bucodental és un compromís inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i compleix amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut per combatre l’augment de les patologies bucodentals i les seves conseqüències en malalties com ara la diabetis, afeccions cardiovasculars, obesitat o el part prematur.

El president del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, el Dr. German Pareja, valora molt positivament aquesta decisió, ja que “tot pas endavant en la prevenció de malalties bucodentals és una bona notícia perquè així protegirem la salut del conjunt de la població.” “Cal veure, però, quan serà una realitat i com s’acaba materialitzant”, ha matisat.