El COEC posa en funcionament l’Oficina Virtual d’Atenció a la Col·legiació –OVAC– perquè la col·legiació faci tràmits a distància

El COEC ha posat en funcionament l’OVAC, l’Oficina Virtual d’Atenció a la Col·legiació, amb l’objectiu de facilitar als col·legiats la realització a distància de qualsevol tràmit que fins ara només es podia fer presencialment o amb signatura original i manuscrita.

D’aquesta manera, el col·legi continua treballant en la descentralització dels serveis i evita inconvenients a les persones que haurien de desplaçar-se fins a una seu del COEC. El compromís és possibilitar que els col·legiats puguin fer cada vegada més tràmits des de qualsevol lloc amb l’únic requisit de tenir un dispositiu electrònic i connexió a internet.

El primer tràmit que s’està oferint és l’alta de col·legiació entre els candidats a col·legiar-se, ja que és un procés complex que requereix la presentació d’una gran quantitat de documentació.

A través de l’OVAC es demana cita prèvia, s’envia la documentació i, finalment, es porta a terme una reunió per videoconferència -que és enregistrada- entre la persona sol·licitant i un professional del COEC, qui li assistirà en el procés, per tal de completar el tràmit de col·legiació al COEC.

El procés de col·legiació virtual té dues fases:

  1. Aportació de documentació. En primer terme, cal aportar la documentació necessària en cada cas, segons la nacionalitat i la titulació del sol·licitant. El COEC validarà aquesta documentació i, si és correcta, el procediment avançarà a la següent fase. Si hi ha alguna disconformitat, el COEC es posarà en contacte amb la persona sol·licitant per resoldre-la.

 

  1. Cita online: El dia i hora escollida per fer el tràmit es pot accedir a la cita online a través de l’Oficina Virtual. En el moment d’accedir-hi, es comprova la identitat i se signen els documents a través de la plataforma per confirmar la col·legiació.

 

Per sol·licitar l’alta online com a col·legiat o col·legiada al COEC, cal reservar cita prèvia. En la Guia de Sol·licitud de Cita Virtual del Tràmit de Sol·licitud de Col·legiació s’explica com demanar la cita i el funcionament del tràmit online.

Properament, el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya també oferirà l’opció de realitzar canvis de situació i baixes del col·legi a través de l’Oficina Virtual d’Atenció a la Col·legiació.

Aquest servei funciona sota un entorn segur i amb tecnologia blockchain, la qual permet l’autenticació de la identitat i la validació de la seguretat jurídica del tràmit.