La mascareta continua sent obligatòria a les clíniques dentals

El Consell de Ministres del 7 de febrer de 2023 ha aprovat eliminar l’obligació de dur mascareta al transport públic, òptiques, centres auditius i ortopèdies, però les clíniques dentals no es veuen incloses entre els espais on ja no se n’ha de fer ús i, per tant, encara és obligatori portar la mascareta a les clíniques dentals, tant per als pacients i acompanyants com per al personal del centre, ja que són centres i serveis sanitaris.

La mesura, que ha entrat en vigor aquest dimecres, 8 de febrer de 2023, amb la publicació en el BOE, és una modificació del reial decret que va entrar en vigor el mes d’abril de l’any passat, el qual regula l’ús obligatori de la mascareta.

També s’haurà de dur la mascareta a les farmàcies i els treballadors de les residències de la tercera edat i dels centres sociosanitaris quan estiguin en contacte amb persones residents i els visitants quan estiguin en zones compartides.

A més, es continua recomanant el seu ús entre la població vulnerable i en àmbits on la distància interpersonal sigui menys d’1,5 metres i no hi hagi ventilació adequada.