Les clíniques dentals no hauran d’aplicar les restriccions de temperatura que estableix el Reial Decret de mesures de sostenibilitat econòmica

Les clíniques dentals queden exemptes d’aplicar les restriccions de temperatura que estableix el Reial Decret Llei 14/2022, d’1 d’agost, de mesures de sostenibilitat econòmica en l’àmbit del transport, en matèria de beques i ajuts a l’estudi, així com de mesures d’estalvi, eficiència energètica i de reducció de la dependència energètica del gas natural.
El mateix Reial Decret concreta que la limitació de temperatura no serà obligatori d’aplicar a les clíniques dentals perquè aquests espais, que són centres sanitaris, tenen un caràcter principalment quirúrgic, requerint la utilització d’equips de protecció personal, és a dir, bata d’un sol ús, mascareta FFP2, guants, pantalla de protecció ocular, etc., i on a més a més s’utilitzen molts aparells rotatoris, fet que suposa un augment de la temperatura corporal del professional sanitari.

Les mesures també estableixen l’obligació de tenir sistemes de tancament de portes, però només tenen l’obligació de disposar d’un sistema de tancament de portes adequat els mateixos edificis i locals on hi hagi la limitació de la temperatura. Per tant, no és el cas de les clíniques dentals.

D’acord amb el que s’estableix en el Reial Decret, les clíniques dentals també han de deixar apagades totes les llums, incloent la del rètol indicador, a partir de les 22 hores. Els únics casos que queden exclosos de fer-ho són les farmàcies de guàrdia, per raons d’emergència, els caixers bancaris oberts, per raó de seguretat dels clients, i els edificis públics si hi ha persones a l’interior.

Altres espais que no han d’aplicar els 27 ºC com a temperatura mínima a l’estiu i els 19 ºC com la màxima a l’hivern són els centres de formació com escoles, universitats i llars d’infants, les perruqueries, les bugaderies, els gimnasos i els mitjans de transport en si: trens, avions, vaixells…

La mesura ha entrat en vigor set dies després d’haver-se publicat al BOE, és a dir, aquest dimarts 9 d’agost i estarà en vigor fins a l’1 de novembre del 2023. Els negocis i sectors afectats són botigues, supermercats, centres comercials, centres culturals i infraestructures destinades al transport de persones (estacions i aeroports), entre d’altres.