La justícia condemna un protètic dental per intrusisme en l’odontologia

El jutjat penal número 3 de Vilanova i la Geltrú ha donat la raó al Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya en un judici oral i ha condemnat un protètic dental per intrusisme en l’odontologia. El COEC es va presentar com a acusació particular en aquest cas.

Tal com es recull en la sentència, s’acusava un protètic dental per exercir d’odontòleg sense posseir el títol acadèmic d’aquesta professió, tractant i diagnosticant sense tenir coneixements i amb greus conseqüències contra la salut dels pacients que acudien a la clínica dental.

Després de recollir els testimonis de totes les parts implicades, la justícia ha dictat sentència i l’ha declarat com a culpable per un delicte d’intrusisme, tal com està previst i penat per l’article 403 del Codi Penal, a pagar una multa de 2.148 euros, a 5 mesos i 29 dies de presó i a pagar 85.618,76 euros a un pacient. A més, la jutgessa ha dictat que els fets són constitutius d’un delicte de lesions imprudents.

El president del COEC, el Dr. German Pareja, ha recordat la importància de ser atès per dentistes col·legiats i ha explicat que “des del COEC s’està permanentment atent a qualsevol pràctica que pugui afectar la salut de la ciutadania i perjudicar la professió, per denunciar-ho diligentment davant la justícia o els estaments que pertoqui”.