La justícia dona la raó al COEC: la campanya de Vitaldent amb famosos és publicitat il·lícita i encoberta

L’Audiència Provincial de Madrid ha confirmat que la sentència dictada el 2023 pel Jutjat Mercantil de Madrid considera que la campanya publicitària difosa per Vitaldent en la qual s’utilitza la imatge de cantants, actors, periodistes, futbolistes i influenciadors per promocionar tractaments odontològics constitueix una pràctica deslleial, en concret, tipificada com a publicitat il·lícita.

Per tant, l’Audiència Provincial de Madrid confirma que la publicitat de tractaments odontològics fent ús de la imatge de famosos infringeix la normativa sobre productes sanitaris.

De la mateixa manera, incideix que la publicitat de productes o marques destinades a un ús professional, com podrien ser marques de fabricants de fèrules d’ortodòncia invisible, també infringeix la normativa de productes sanitaris.

Així mateix, la sentència es pronuncia en relació amb la publicitat realitzada per influenciadors a les xarxes socials. En aquest sentit, Vitaldent va fer servir un influenciador perquè recomanés als seus seguidors els tractaments odontològics que aquesta marca presta a les seves clíniques.

L’Audiència Provincial de Madrid qualifica aquesta conducta com a publicitat encoberta, ja que l’influenciador no va advertir que es tractava d’un contingut publicitari, tot el contrari, ho presentava com una recomanació altruista quan en realitat era publicitat.

Ara bé, aquesta sentència dictada per l’Audiència Provincial de Madrid no és ferma i pot ser recorreguda en cassació davant del Tribunal Suprem.