Els col·legiats i col·legiades escullen l’escàner intraoral com la innovació més disruptiva de la tercera edició del PIC

El COEC ha posat en marxa la tercera edició del Pla d’Innovació del COEC (PIC). Un total de 120 inscrits van decidir lliurement que, en aquesta nova edició, el producte escollit seria un escàner intraoral, el qual permet crear un arxiu digital en 3D de la boca del pacient i així generar treballs sobre aquesta.

Els col·legiats i col·legiades han pogut triar entre cinc eines tecnològiques diferents: impressora 3D, lupa binocular amb diferents graduacions, CBCT, autoclau i la proposta guanyadora amb 55 vots, l’escàner intraoral.

El COEC, durant la segona etapa, va negociar amb la indústria per aconseguir les condicions més avantatjoses per a l’adquisició dels productes que es vulguin comprar. El 14 de maig es va dur a terme la demostració de cadascun dels models del producte que van presentar les marques per tal que els inscrits poguessin votar l’oferta que més s’adeqüés a les seves necessitats.

El PIC compta amb un web específic perquè els inscrits puguin interaccionar i participar en el procés d’una forma democràtica i transparent, ja que són els principis que regeixen aquesta iniciativa. En aquest web hi trobaran totes les ofertes per poder-les valorar i mostrar si tenen interès en la compra.

 

La finalitat del PIC

La finalitat del PIC El COEC va crear el Pla d’Innovació del COEC (PIC) per posar a l’abast dels col·legiats i col·legiades les innovacions més disruptives que poden suposar un canvi de paradigma per així millorar la qualitat de l’odontologia a Catalunya a un preu competitiu.

En aquesta iniciativa hi pot participar qualsevol col·legiat o col·legiada que hi tingui interès sense cap compromís, ja que pot abandonar el procés de participació en qualsevol moment.

Cal recordar que el PIC no és una cooperativa de compres i no vol crear conflictes d’interessos amb les empreses del sector. Així doncs, les accions del PIC es limitaran a innovacions tecnològiques que puguin fer més competitius els col·legiats del COEC, els quals podran dur a terme la seva feina amb més qualitat.