El COEC recomana extremar les mesures de contenció contra la COVID-19 davant de la tendència a l’alça de contagis

Catalunya està experimentant un canvi preocupant en la incidència de la COVID-19. Les últimes dades mostren un canvi de tendència. La taxa d’incidència setmanal ha patit un ascens notable, amb 94 casos nous registrats, en comparació amb els 73 casos de la setmana prèvia. A més, s’ha registrat un increment en els ingressos hospitalaris, amb 66 casos més que la setmana anterior, encara que els ingressos en unitats de cures intensives (UCI) es mantenen estables en el mateix període.

La totalitat de les mostres seqüenciades correspon a la variant Omicron del virus. El 10% d’aquestes és de la subvariant XXB.2, mentre que el 86% és una infecció per la subvariant XXB.1, per a la qual ja s’estan fabricant vacunes. El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que en la pròxima campanya de vacunació, que farà conjunta contra la grip i la COVID-19 a partir de la segona quinzena de novembre, ja es posarà aquesta vacuna contra la subvariant més freqüent, la XXB.1.

Encara que no es preveu un col·lapse assistencial, cal extremar la precaució, especialment per protegir els més vulnerables. Per aquest motiu, el COEC demana la implicació dels dentistes de Catalunya per lluitar contra la propagació del virus.

Es recomana mantenir les mesures i protocols de contenció i protecció que es van establir durant la pandèmia, com l’ús adequat de la mascareta (FFP2) i tècniques de barrera, així com la ventilació freqüent. En el futur és molt probable que calgui vacunar-se amb una dosi de reforç anual, juntament amb la vacuna contra la grip.

El COEC informarà puntualment de qualsevol actualització sobre la situació i continuarà treballant en coordinació amb les autoritats sanitàries amb l’objectiu de garantir el benestar del nostre col·lectiu i de la població en general.