El 61% de les col·legiades són dones

Històricament, els homes eren qui acostumaven a ocupar els llocs de treball de la professió de dentistes i el masculí era el gènere dominant en el sector, com en tants altres sectors laborals no feminitzats. Durant les dècades dels anys 70 i 80, es va produir una transformació social i universitària que va provocar la incorporació progressiva de les dones en aquest i altres sectors, fins a arribar als números actuals, on ja fa anys que les dones són majoria al col·lectiu de dentistes.

 

La franja d’edat amb més presència femenina és fins als 44 anys. En el cas de les col·legiades menors de 35 anys, les dones representen un 74,39% del total sent clara majoria, i pel que fa a la franja de 35 a 44 anys també predominen clarament representant un 67,93% de les persones col·legiades. No és fins a partir de la franja dels 55 anys que les dones comencen a ser menys respecte als homes. Aquestes xifres demostren com cada vegada és més freqüent que les dones accedeixin a la feina de dentistes, ja que és a partir de les generacions més joves on predomina el sector femení.

 

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, recordem que el COEC té el compromís ferm d’aconseguir que aquest sector sigui igualitari i continuarà treballant en aquesta línia, perquè, més enllà dels números que reflecteixen que les dones són majoria en aquesta professió, les desigualtats continuen existint en el dia a dia de les dones treballadores.