Reunió COEC-ICS

El Dr. Toni Caro (tresorer), en representació del COEC, ha mantingut una reunió, amb la Dra. Candela Calle (directora gerent de l’ICS) aquest divendres, 25 de maig del 2018, en la qual li ha traslladat una sèrie de qüestions relacionades amb el nostre col·lectiu.

En primer lloc, el Dr. Caro ha posat de manifest que el dentista d’atenció primària no pot realitzar actes quirúrgics sense el suport d’un auxiliar i ha aportat dos informes que avalen aquesta tesi. Aquests dos documents, elaborats per la consultora de serveis sanitaris Epirus i per SECIB, coincideixen amb la postura defensada pel Col·legi en el sentit que la figura de l’auxiliar és imprescindible per donar suport al dentista, tant per a la seguretat del pacient com per a la del mateix professional.

En aquest sentit, els professionals d’atenció primària (XHUP o ICS) que us veieu forçats a treballar en aquestes condicions, especialment en actes quirúrgics, podeu contactar amb el Dr. Caro a tresorercaro@coec.cat, per tal de fer un seguiment d’aquesta situació ja que la Dra. Calle s’ha ofert a buscar una solució per aquest problema.

En segon lloc, s’ha traslladat també a la Dra. Calle el malestar dels professionals de l’ICS pel fet que, enguany, la formació continuada no s’hagi fet a les instal·lacions del COEC, malgrat que en podien fer ús gratuïtament i s’ha reiterat l’oferiment per a la pròxima edició.

En tercer lloc, el Dr. Caro ha defensat que els dentistes puguin accedir als processos de selecció relacionats amb l’àmbit directiu dels centres d’atenció primària, donat que compleixen amb el requisit de ser llicenciats i tenir una plaça en propietat.

Finalment, s’ha aprofitat la trobada per tornar a reclamar que s’uniformitzi la cartera de serveis a tot el territori català.

Barcelona, 25 de maig del 2018