El COEC torna a llançar la seva campanya solidària de recollida de joguines de Nadal per a l’Hospital de Sant Joan de Déu

L’any passat el COEC va llançar una campanya per aconseguir que els nens i les nenes hospitalitzats a l’Hospital de Sant Joan de Déu tinguessin almenys un regal la Nit de Reis per fer més passadora l’estada al centre hospitalari. Enguany, el Col·legi vol tornar a posar en marxa aquesta campanya i superar el que es  va aconseguir l’any passat. Per això el COEC vol tornar a posar aquest gra de sorra i fa novament una crida a la solidaritat per aconseguir que la il·lusió brilli a totes les sales de l’hospital gràcies als Reis Mags.

La solidaritat de tots els que van participar en aquesta campanya i en altres d’altres institucions i col·lectius va aconseguir que 1.000 nens i nenes ingressats poguessin gaudir d’aquesta nit màgica amb unes joguines carregades d’energia i força per ajudar-los a superar l’adversitat i la malaltia. El COEC vol tornar a fer pinya, i per això engega aquesta campanya amb l’objectiu d’implicar-hi tots els col·legiats.

I de la mateixa manera que l’any passat, com a mostra del seu compromís, a banda de les joguines que es recullin, el COEC farà el seu propi donatiu: regalarà una joguina a Sant Joan de Déu per cada nen o nena que participi al concurs de dibuix infantil que se celebrarà també per Nadal.

Com es pot participar a la campanya de recollida de joguines?

Fins al dia 16 de desembre d’aquest any es podran lliurar joguines noves a qualsevol de les seus provincials del COEC, que després es faran arribar a l’Hospital perquè els mateixos Reis Mags les entreguin als infants.

Tothom que vulgui participar en aquesta campanya solidària ha de tenir en compte una sèrie d’indicacions:

  • Les edats dels pacients que rebran els regals van des de nounats fins als 18 anys.
  • Tots els regals, per motiu de risc d’infeccions, han de ser nous i estar marcats amb el segell de la CEE.
  • No cal lliurar-los embolicats, ja que a l’Hospital els han de veure per poder-los distribuir als nens segons l’edat i la patologia.

Per què no podem portar les joguines en bon estat que tenim a casa?

La raó és simple: les joguines fetes servir requereixen una neteja que l’hospital no té capacitat de dur a terme, tot i que els arribin en magnífiques condicions. S’han d’assegurar que no poden perjudicar la salut dels nens i les nenes ingressats, que poden tenir les defenses baixes.

Com han de ser les joguines?

Les joguines per als pacients només poden ser noves i per estrenar, de contingut adequat per als infants (ni bèl·liques ni sexistes) i amb el distintiu de la CEE, que serveix per garantir que les joguines reuneixen les condicions higièniques i de seguretat establertes per la Comunitat Econòmica Europea.

Donacions directes a l’hospital

Els col·legiats que desitgin col·laborar, però no puguin desplaçar-se abans del 16 de desembre a cap seu del COEC, tenen l’opció d’ajudar fent una donació directa a l’Hospital de Sant Joan de Déu. En aquest enllaç tenen tota la informació: https://www.sjdhospitalbarcelona.org/ca/donar