PROJECTE DISFÀGIA: CAMPANYA EMPASSAR BÉ

FUREGA (Fundació de Recerca en Gastroentereologia), juntament amb la ESSD (Europeen Society for Swallowing Disorders), han endegat la campanya Empassar Bé, de conscienciació i sensibilització sobre la disfàgia orofaríngea amb l’objectiu de millorar el coneixement de la malaltia al públic en general i conscienciar de la seva elevada prevalença.

220517

La Disfàgia Orofaríngia (DO) és una alteració associada a la dificultat o molèstia de deglutir (empassar), i està associada al pas dels aliments a la via respiratòria (aspiracions). La DO és molt freqüent en persones que han patit un ictus ja que afecta a més del 45% d’aquests pacients, i a més del 25% de les persones de més de 70 anys en general.

El no diagnòstic de la disfàgia i, per tant, la falta de tractament, pot ocasionar greus complicacions nutricionals i respiratòries al pacient, allargant la seva hospitalització, empitjorant la qualitat de vida i augmentant la mortalitat a curt i llarg termini.

Per minimitzar l’impacte de la malaltia, es poden aplicar mesures senzilles com l’adaptació de la dieta i una bona higiene bucal, per evitar infeccions respiratòries i pneumònies quan el malat té aspiracions.

En el marc de la campanya se celebren diferents activitats, com per exemple, tallers de cuina adreçats a cuidadors, i sessions de diagnòstic gratuït a centres mèdics. Aquestes sessions tenen una doble finalitat: facilitar un diagnòstic a les persones que puguin sospitar que tenen disfàgia, i donar formació del mètode de screening MECV-V al personal sanitari del centre.

Si el vostre centre està interessat en participar en properes sessions gratuïtes escriviu un email a info@furega.com

La campanya culminarà amb la Setmana de la Disfàgia a Barcelona, que tindrà lloc del 18 al 23 de setembre, coincidint amb dos importants esdeveniments: el World Disphagia Summit i el congrés Swalloging and Ageing.

Més informació sobre la campanya i activitats a www.empassarbe.com

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


(Obligatori)

Current ye@r *