[NOTA DE PREMSA] Recta final per participar al PIC, el Pla d’Innovació del COEC

  • Facilitar l’accés a les tecnologies que puguin suposar un canvi de paradigma és l’objectiu principal que es busca amb aquest pla d’innovació disruptiva 
  •  La transparència i la democràcia són els principis que regirà el PIC, de manera que els mateixos col·legiats inscrits seran els que decideixin, a través de votacions, quins equips necessiten i quina és l’oferta que consideren més avantatjosa

 Barcelona, 13 de maig de 2019 – El proper 19 de maig finalitza el termini per poder-se inscriure al Pla d’Innovació del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (PIC), una iniciativa amb la qual es pretén facilitar l’accés dels col·legiats a la tecnologia més disruptiva que pot impactar sobre els tractaments. D’aquesta manera, podent disposar dels equips més innovadors i dominant-ne l’ús, els professionals podran ser més competitius i practicar una odontologia d’excel·lència.

“L’actual junta de govern té com una de les seves prioritats potenciar el valor de la col·legiació i que el professional s’adoni del fet que ser part del COEC li comporta una sèrie de serveis i avantatges exclusius de gran qualitat. La creació del PIC s’emmarca en aquest context, concretament en la voluntat de proporcionar al col·legiat les eines, els coneixements i els serveis que li permetin un millor exercici de la seva professió”, explica el Dr. Toni Caro, tresorer del COEC i responsable del Pla d’Innovació del COEC.

Selecció de productes i formació

Per aconseguir facilitar l’accés dels col·legiats a les tecnologies més disruptives, es durà a terme un procés de selecció dels millors equips. Posteriorment, el COEC negociarà amb la indústria les condicions més avantatjoses per fer una adquisició conjunta. “S’oferirà també la formació imprescindible per treure el màxim partit d’aquesta nova tecnologia i fer que la corba d’aprenentatge no sigui costosa. Això també és un aspecte interessant per a la indústria, ja que en comptes de fer una formació clínica a clínica, es facilitarà l’organització de sessions conjuntes al COEC amb tots els qui hagin adquirit un determinat aparell”, afegeix el Dr. Caro.

Aquesta iniciativa, però, no té res a veure amb una cooperativa de compres i no pretén crear conflictes amb les empreses del sector. Les seves accions es limitaran exclusivament a innovacions tecnològiques que puguin fer més competitius els col·legiats del COEC. El primer aparell que els col·legiats tindran l’oportunitat d’adquirir a través del PIC serà un escàner intraoral, i s’espera que a finals d’estiu pugui finalitzar-se el primer procés d’adquisició.

Encara que això és una excepció al programa, i així ho explica el Dr. Caro. “En properes edicions seran els mateixos col·legiats els que es pronunciïn sobre les compres futures. La nostra voluntat és treballar amb la màxima transparència i que el PIC tingui un funcionament totalment democràtic. Seran els mateixos col·legiats els que decideixin quins equips necessiten i quina de les ofertes comercials consideren més avantatjosa. Nosaltres vetllarem perquè tot el procés de compra sigui rigorós i es compleixin els compromisos adquirits per les parts”.

Pàgina web pròpia

Per poder participar al programa, els col·legiats simplement s’han de registrar. Per això, s’ha habilitat una pàgina web pròpia, independent de la del Col·legi i que compta amb un xat per poder resoldre qualsevol tipus de dubte: https://pic.coec.cat/. “Creiem que el xat serà una eina decisiva en el funcionament del projecte perquè els col·legiats el podran utilitzar per proposar noves adquisicions, intercanviar parers sobre quina és la millor oferta, consensuar quines demandes es volen dirigir als proveïdors… el component de debat en aquest context serà molt enriquidor per a tothom”, afegeix el Dr. Caro.

L’únic requisit per poder accedir al PIC és ser col·legiat i estar al corrent del pagament de les quotes, doncs es tracta d’una iniciativa exclusiva del COEC. La venda de l’equip es farà a nom del col·legiat i es comprovarà que sigui ell qui faci també el pagament. En cas de formar part d’una societat, s’haurà de presentar la documentació que n’acrediti la propietat.

Per a més informació: https://pic.coec.cat/

Contacte de comunicació  i entrevistes: Margarida Mas – Galènia Comunicació Mèdica – 626 523 034 –  mas-sarda@galenia.net