El COEC busca sensibilitzar sobre la importància de la salut bucodental durant el dia de Sant Jordi

  • Per segon any, el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) aprofitarà la celebració del dia de Sant Jordi per repartir de forma gratuïta milers d’exemplars del seu llibre La veritable història de la Fada de les Dents. 
  • L’objectiu d’aquesta campanya és sensibilitzar sobre la necessitat que els més petits vagin al dentista almenys un cop l’any i incidir en la transcendència dels bons hàbits en salut bucodental infantil. 

La salut bucodental requereix bons hàbits diaris, i el millor és inculcar-ho des de la infància. Comprendre la importància de la cura de les dents i recalcar la necessitat d’anar com a mínim un cop l’any al dentista són dos dels missatges que el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) vol difondre entre els més petits, alhora de conscienciar els adults de la rellevància de tenir cura de les dents dels nens i les nenes des de ben aviat.

Per a això, el COEC ha llançat la segona edició del conte La veritable història de la Fada de les Dents, amb 20.000 exemplars, part dels quals es repartiran durant la Diada de Sant Jordi i tota la setmana. A més, tots els odontòlegs col·legiats en tindran exemplars a la seva disposició per a les consultes. La primera edició va comptar amb 6.000 llibres i, després de l’èxit aconseguit, per a la segona s’han triplicat els exemplars impresos i, a més, s’hi han incorporat diverses novetats respecte de l’anterior.

“Anar al dentista ha d’estar tan normalitzat i interioritzat com anar al pediatre. I aquest és un missatge que volem recalcar. Els més petits han de venir a les nostres consultes amb normalitat. També és important que els seus pares i mares entenguin la necessitat de la cura de les dents dels més petits des de les etapes més inicials de la infància”, va expressar el Dr. Antoni Gómez, president del COEC.

Per això, durant la setmana de Sant Jordi el COEC durà a terme una campanya de sensibilització a les quatre capitals catalanes, que arrencarà a Barcelona el dia 23 d’abril, coincidint precisament amb el dia de Sant Jordi. En l’exercici d’aquest propòsit, el COEC comptarà un any més amb l’ajuda de la Fada de les Dents, que ja hi va participar l’any passat i que ajudarà a repartir milers d’exemplars del seu llibre, escrit per Albert Juvany i il·lustrat per Elena Frauca, i que va ser editat pel mateix COEC. Com a novetat, aquesta segona edició el llibre incorpora 6 consells de salut bucodental i un vinil autoadhesiu.

A bord d’un bus vermell de dos pisos, que comptarà amb decoració feta expressament per a la jornada, la Fada de les Dents recorrerà Catalunya amb el missatge de la importància de la cura bucodental dels més petits. “Hem volgut sortir de les clíniques i del Col·legi per promoure la salut bucodental infantil d’una forma entretinguda. Ens hem volgut acostar tant als més petits com als seus pares i mares, i ens sembla que la millor manera de fer-ho és regalant el nostre llibre durant Sant Jordi”, ha comentat el Dr. Antoni Gómez.

El COEC i la Diada de Sant Jordi: itinerari

Dimarts, 23 d’abril, Barcelona
Passeig Lluís Companys, 23 (Arc de Triomf). De 10.00 a 19.00 h
Amb la presència de l’autor, Albert Juvany i la il·lustradora, Elena Frauca, de 16.00 a 18.00h

Dimecres, 24 d’abril, Girona
Plaça Poeta Marquina (Nord). De 12.00 a 19.00 h

Dijous, 25 d’abril, Tarragona
Plaça Imperial Tarraco. De 12.00 a 19.00 h

Divendres, 26 d’abril, Lleida
Plaça Ricard Vinyes. De 12.00 a 19.00 h

 

Trobareu tota la informació de llibre a http://www.coec.cat/ca/lafadadelesdents