El COEC denuncia davant del Departament de Salut de la Generalitat i de l’Agència Catalana de Consum uns cursos de “regeneració de dents per mitjà de la ment”

090617

El President del COEC, Dr. Antoni Gómez, ha denunciat davant del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i de l’Agència Catalana de Consum, la realització d’uns cursos que manquen de total base científica i que seran impartits en els pròxims dies del 4 al 9 de juliol a Barcelona. En aquests cursos, presumptament, es donen pautes per a que els pacients puguin regenerar dents, teixits i altres òrgans per mitjà de la tècnica de visualització mental.

Aquest tipus de cursos revesteixen un gran perill per a la salut bucodental de la població que assisteix als mateixos, ja que el seguiment d’aquest tipus de pseudociència només pot generar perjudicis econòmics, problemes de salut evidents per falta de tractament mèdic en general i odontològic en concret, a més de vulnerar la bona fe d’aquells assistents als “seminaris”.

El COEC ha sol·licitat a la Generalitat que eviti la difusió d’aquesta publicitat, que es prohibeixi la celebració dels cursos, i que es prenguin totes les mesures que s’estimin oportunes dins del seu àmbit competencial per a protegir als consumidors i la seva salut bucodental, que només ha d’estar en mans de dentistes qualificats: titulats i degudament col·legiats.

El COEC reitera la seva petició de que ha de regular-se la publicitat sanitària per tal d’evitar la difusió d’anuncis de cursos que suposin un engany i un frau a la salut dels consumidors tan evident com el cas que ens ocupa.

Els cursos estan anunciats a webs com http://rasayana.org i www.lacajadepandora.eu

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


(Obligatori)

Current ye@r *