El COEC, compromès amb la lluita contra de les desigualtats entre homes i dones

Avui, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, la Junta de Govern del COEC vol manifestar el seu suport a la reivindicació dels col·lectius i associacions que reclamen posar fi d’una vegada per totes a les desigualtats que encara persisteixen a la nostra societat entre homes i dones, especialment en l’àmbit laboral.

La presència de les dones en el nostre col·lectiu ha experimentat un augment molt notable en els darrers anys i estem convençuts que aquest fenomen ha beneficiat enormement la professió:

Entre els col·legiats i col·legiades a partir de 61 anys, les dones representen només un 26% del total. Entre els col·legiats i col·legiades de 41 a 60, ja en són un 48% i, entre les generacions més joves, formades pels col·legiats i col·legiades de 23 a 40 anys, el percentatge de dones augmenta fins al 70%.

Malgrat tot, les desigualtats encara són ben presents en el nostre col·lectiu i moltes dentistes tenen més dificultats que els seus col·legues masculins per desenvolupar la seva carrera professional i accedir a càrrecs de responsabilitat. La maternitat i la cura dels fills continua sent una penalització a la feina per a moltes dones dentistes quan volen ser mares.

Davant d’aquesta realitat, la Junta del COEC es compromet a seguir treballant en el seu marc competencial i adoptar mesures concretes per posar fi a les desigualtats entre els i les dentistes. Però, al mateix temps, vol fer una crida a tots els col·legiats i col·legiades a prendre consciència d’aquest repte i fer passos per assolir-lo també en la seva esfera particular, tant en l’àmbit professional com en el domèstic.