Campanya #ContraElCàncerOral 12 Juny

Coincidint amb el Dia Europeu del Càncer Oral, que se celebrarà el dimecres 12 de juny, des del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) llancem una campanya de sensibilització. “El teu dentista et pot salvar la vida” és el lema que ens servirà per conscienciar la població de la importància de promoure la detecció precoç del càncer oral, per això, anar regularment al dentista n’és una de les principals claus.

Hem editat una làmina amb consells útils pels pacients, perquè cadascú pugui fer de forma periòdica autoexàmens per detectar aquest tipus de tumors. Destaquem sempre a tots els materials i missatges la importància de les preceptives visites regulars al dentista, que és el professional més capacitat per poder identificar i destriar de forma més precisa lesions o canvis que poden ser més susceptibles d’indicar un possible tumor.

Descarregar el flyer: COEC_cancer oral_FlyerA5_web

A més, també hem creat un llaç lila amb piquets blancs com a símbol d’aquesta campanya de sensibilització. La idea és fer-se fotografies amb aquest llaç i compartir-les a les xarxes socials (Facebook, Twitter o Instagram) amb el hashtag #ContraElCàncerOral i el nostre lema: “El teu dentista et pot salvar la vida”, etiquetant a @COECoficial per tal que n’amplifiquem la difusió des del Col·legi. En aquest enllaç us podeu descarregar el llaç imprimible: http://www.coec.cat/wp-content/themes/twentyfourteen/_pdf/ban_coral.pdf

Des del COEC realitzarem diferents iniciatives a peu de carrer durant el dia 12 de juny a Barcelona i a la resta de capitals catalanes. Tindrem estands informatius a:

BARCELONA: Plaça Catalunya-Portal de l’Àngel (davant edifici Banc Espanya) i seu COEC (Travessera de Gràcia, 93-95)

GIRONA: Plaça Miquel Santaló, 21

TARRAGONA: Plaça Corsini, entre c/ Canyelles amb cantonada Rambla Nova

LLEIDA: Av. Blondel, 52 (zona Montepio)

El càncer oral, malgrat la seva baixa incidència, té una elevada taxa de mortalitat. Fins a 1 de cada 4 pacients afectats de càncer oral morirà a causa d’aquesta malaltia. Molts dels quals, a causa del retard en el diagnòstic. A Espanya, el 85% dels casos de càncer oral es diagnostiquen de manera tardana, malgrat que es tracta d’un tumor fàcilment detectable amb una simple inspecció ocular per part d’un professional, que després haurà de confirmar-se a través d’una biòpsia. La Societat Espanyola de Cirurgia Bucal (SECIB) considera, però, que fins al 90% dels càncers bucals i orofaringis podrien tenir cura si són detectats de forma precoç.

És cabdal conscienciar sobre la importància d’aquesta malaltia, i la millor manera és fer-ho tots junts. Per això, esperem poder comptar amb la vostra col·laboració i entre tots aconseguir que aquest dia puguem traslladar a la població informació sobre el càncer oral i la nostra implicació. Destaquem que una visita a temps al dentista pot servir per evitar mals majors. Entre tots podem aconseguir que la mortalitat d’aquesta malaltia a Catalunya disminueixi de forma significativa i per això volem comptar amb tots vosaltres.

Us deixem un missatge del President del COEC, el Dr. Antoni Gómez, amb motiu d’aquesta campanya:


DESCARREGAR NOTA DE PREMSA:

Català: Nota-Premsa_Dia Europeu Cancer Oral_CA

Castellà: Nota-Prensa-Dia Europeo Cancer Oral_ES

Contacte de comunicació i entrevistes: Margarida Mas – Galènia Comunicació Mèdica – 626 523 034 – mas-sarda@galenia.net