El COEC presenta “El teu dentista et pot salvar la vida”, una campanya per promoure la detecció precoç del càncer oral

 

Coincidint amb el Dia Europeu contra el Càncer Oral, el passat 12 de juny, el Col·legi va presentar una nova campanya de comunicació per tal de promoure la detecció precoç del càncer oral. Es tracta de recordar a la població en general que anar regularment al dentista permet detectar el càncer oral de forma precoç i millorar-ne el pronòstic. Per tant, la visita periòdica al dentista per revisar la salut bucodental esdevé un factor determinant. Segons la Sociedad Española de Cirugía Bucal (SECIB), el 90% dels casos de càncer bucal i orofaringe són fàcilment detectables amb una simple inspecció per part del professional que després es confirma per mitjà d’una biòpsia.

 

El càncer oral representa entre el 3 i el 5% de tots els casos que es diagnostiquen a Catalunya. El 2016, se’n van registrar 1.142 (850 en homes i 292 en dones), dels quals 370 van ser mortals. Per tant, 1 de cada 4 casos, aproximadament, és mortal, majoritàriament perquè es diagnostica en un estadi molt avançat de la malaltia. Entre els principals factors de risc per desenvolupar un càncer oral hi ha el consum de tabac i/o alcohol. Segons dades del Departament de Salut, el càncer oral és, aproximadament, quatre vegades més prevalent entre els fumadors que entre les persones que no fumen. I, en el cas de les persones que fumen i també consumeixen alcohol regularment, el risc augmenta entre 6 i 15 vegades.

 

El president dels COEC, Dr. Antoni Gómez, explica el doble objectiu de la campanya, anomenada “El teu dentista et pot salvar la vida”: “D’una banda, volem que la població es prengui més seriosament la seva salut bucodental i, per tant, sigui conscient dels riscos que comporta no anar al dentista periòdicament i, de l’altra, també volem posar en valor el paper dels dentistes com a prescriptors de salut”.

 

EL TEU DENTISTA ET POT SALVAR LA VIDA

La campanya “El teu dentista et pot salvar la vida” s’està difonent a través de les xarxes socials del Col·legi i inclou dos vídeos publicitaris. A més, a la façana de la seu col·legial s’hi ha instal·lat un vinil de 5 x 2 metres que reprodueix la imatge i el missatge de la campanya. Coincidint amb el Dia Europeu Contra el Càncer Oral també es van distribuir llaços liles amb topos blancs, perquè les persones que així ho desitgessin poguessin mostrar el seu compromís amb la lluita contra aquesta malaltia.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn