25 de novembre: Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra la dona

Tots units per una societat sense violència sexual

 Barcelona, ​​25 de novembre de 2019.- Les dones suposen una part vital de la societat. En els darrers anys els esforços per aconseguir l’equiparació amb els homes en diferents àmbits ha aconseguit que la seva situació hagi millorat, tot i que encara queda molta feina per fer. Com cada any, la Generalitat de Catalunya, juntament amb les Diputacions de Barcelona, ​​Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, ​​la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, renoven el seu compromís en la lluita contra la violència masclista, i el COEC s’adhereix a aquesta reivindicació.

Aquest any, el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra la dona posa en relleu la violència sexual, advertint que una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l’estructura patriarcal i una agressió contra totes les dones, que s’assenyala en el manifest consensuat entre les diferents entitats.

Així mateix es posa de manifest com durant molt temps la violència masclista ha estat invisibilitzada i com ara les supervivents comencen a denunciar un sistema patriarcal que les oprimeix, silencia i mata, alhora que es posa en evidència que el problema no és d’espais públics, sinó que aquestes violències masclistes també es pateixen a la llar i en els llocs de treball.

La feminització del sistema sanitari és una evidència. En l’àmbit de l’odontologia i l’estomatologia a Catalunya les dones que exerceixen la professió ja són majoria. Al COEC suposen el 57,70% de tots els col·legiats i en vista de la tendència aquesta xifra no deixarà de créixer en els propers anys. «En aquest context des del COEC volem posar tot el nostre esforç per aconseguir que els llocs de treball siguin espais on les dones puguin desenvolupar la seva professió en un entorn segur i lliure de violència i assetjament sexual. És imprescindible que tots treballem de forma conjunta i coordinada per aconseguir que la violència contra la dona desaparegui», ha explicat el Dr. Antoni Gómez, president del COEC.