Utilització de teixit humà a clíniques dentals

Amb l’entrada en vigor del Reial decret 1591/2009, de 6 de novembre, pel qual es regulen els productes sanitaris, els productes derivats del teixit humà van deixar de ser conceptuats productes sanitaris i van passar a considerar-se teixits humans. Des de l’entrada en vigor del Reial Decret Llei 9/2014, de 4 de juliol, aquests productes passen a regular-se per l’esmentat reial decret llei, on s’estableixen les normes de qualitat i seguretat per a la donació, obtenció, avaluació, processament, preservació, emmagatzematge i distribució de cèl•lules i teixits humans.

Això vol dir que qualsevol clínica dental on s’utilitzin aquests productes derivats del teixit humà, haurà d’estar autoritzada per a realitzar aquesta activitat per part de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitàries del Departament de Salut.

MÉS INFORMACIÓ SOBRE AQUEST TEMA

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

9 pensaments a “Utilització de teixit humà a clíniques dentals”

 1. Un company ens ha comentat que la tasa per donar-se d’alta és de 20 euros però que després cal un pagament trimestral. Agrairem ens feu arribar la informació que el Departament de Salut us doni. Des del COEC hem demanat per escrit s’informi del cost real ja que ens les reunions prèvies ens van comentar el pagament d’una tasa però res de la necessitat de repagament periòdic.

  1. La taxa que té el Departament de Salut per una ampliació de l’autorització és de 24€ i escaig, i s’ha de renovar cada quatre anys tal i com marca el Real Decreto Ley 9/2014 que es el que regula tot el procediment des de l’obtenció fins al trasplantament dels teixits d’origen humà. Cada vegada que s’hagi de renovar la taxa serà la mateixa.

   1. El Departament de Salut autoritza centres i no professionals d’acord a la normativa (Real Decreto Ley 9/2014), de caràcter estatal i que han de complir totes les autonomies. Per tant, si dos companys treballen en un mateix centre un d’ells haurà d’actuar com a responsable final de tota l’activitat de la clínica dental donada d’alta.

 2. escric perquè, on posa més informació no em deixa accedir i era per saber si a la clinica nomes utilitzem biooss i bioguide cal fer la autorització a sanitat.
  gràcies

  1. Bio-Gide és una membrana de fibres col·làgenes d’origen porcí i per tant no es tracta de cap teixit humà. Bio-Oss és un os d’origen boví amb un 10% de fibres col·làgenes porcines. Per tant, no cal que demanis cap tipus d’autorització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


(Obligatori)

Current ye@r *