S’aprova nou Reial decret llei 8/2014 de mesures urgents per al creixement

En data 5 de juliol de 2014, ha entrat en vigor el Reial decret llei 8/2014, de 4 de juliol de 2014, d’aprovació de mesures urgents per al creixement, competència i l’eficiència, que modifica, en part, la Llei 35/2006 de l’IRPF.

Es modifiquen  les retencions i ingressos a compte per a l’any 2014, per practicar pel que fa a les activitats professionals.

Resulta, per tant, el següent:

1r Retenció del tipus d’IRPF del 21%, règim general establert.

2n Retenció del tipus reduït d’IRPF del 9%, en l’any d’alta d’inici de les activitats, i en els dos següents sempre que no s’hagi exercit cap activitat en l’any anterior.

3r Retenció del tipus reduït d’IRPF del 15 %, quan:

a)    en l’exercici anterior els rendiments íntegres derivats de l’activitat professional obtinguts pel contribuent siguin inferiors a 15.000 €, sempre que, a més

b)    aquests rendiments representin el 75 % de la suma dels seus rendiments íntegres d’activitats econòmiques i del treball.

Per a l’aplicació del tipus de retenció reduït del 15 %, els contribuents cal que comuniquin  al pagador dels rendiments aquesta circumstància, mentre que el pagador  estarà obligat  a conservar la comunicació degudament signada.

BOE 167 Real Decreto Ley 2014

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


(Obligatori)

Current ye@r *