CAT
CAS
 » Espai col·legial » Comissions del COEC » Comissió Social

Comissió Social

Està integrada per 2 membres designats per l’actual Junta de Govern, que són:

Dr. Ventura Menardia
Dr. Xavier Iraculis

Data d’actualització: 21 de febrer de 2018

CLÍNICA SOLIDÀRIA

Començarem pel que, des de ja fa massa temps, ha deixat de ser notícia també a casa nostra. Aquests últims anys ha augmentat de forma molt preocupant el nombre de persones del nostre entorn que s´han vist obligades a renunciar a drets bàsics que considerem que haurien de ser irrenunciables. Un d’aquests és el dret a la salut i, pel que fa a la part que ens afecta més directament, a la salut bucodental.

Segons dades del 7è estudi de la Crisi i la Salut elaborat per la Creu Roja de Catalunya en el marc de l’Observatori de la Vulnerabilitat, el 76% dels enquestats considera que la situació socioeconòmica en què es troba repercuteix negativament en la seva salut, ja sigui física o emocional. Un 68,5% considera que la seva situació arran de la crisi li provoca trastorns emocionals i un 38,7%, alteracions físiques. Per altra banda, just després de l’alimentària, la demanda d’assistència odontològica és la més important entre la població que es troba en aquesta situació de vulnerabilitat.

Per tot plegat, des del COEC posem en marxa conjuntament amb la Creu Roja de Catalunya un projecte social que entenem com un deure cap a aquells sectors de la nostra societat més desprotegits i en situació més precària. Consisteix a proporcionar assistència odontològica bàsica de qualitat a pacients que no hi tenen accés per cap altra via i que ens vindran derivats per la mateixa Creu Roja de Catalunya.

La iniciativa solidària ja compta amb la col·laboració d´empreses del sector odontològic com Henry Schein o Infomed, que assumiran una part important del cost econòmic que suposa posar-la en marxa i mantenir-la. A banda de coordinar el projecte, el COEC també hi aportem les instal·lacions clíniques situades a la nostra seu. L’altra part importantíssima del projecte serà la participació voluntària i desinteressada de tots aquells que en vulgueu ser part activa.

També s’han iniciat converses amb les universitats amb graus d´Odontologia, així com altres col·legis professionals que també treballen per a la salut bucodental perquè hi prenguin part. Finalment, comptem amb l´assessorament de les entitats Odontologia Solidària i “Zerca y Lejos”, amb anys d’experiència en clíniques solidàries tant a Catalunya com a Espanya, que ens han permès incorporar part dels seus protocols clínics.

El projecte de clínica solidària suposa inici d’activitat de la nostra comissió social, un espai on tots els col·legiats i col·legiades poden prendre-hi part i implicar-s’hi, amb la voluntat de viure la nostra gran professió des d’una òptica potser diferent a la que estem habituats: treballar a parts iguals amb les mans, amb el cap i amb el cor.


 Formulari d’inscripció

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
Cercador de Col·legiats
Cercador de Clíniques
Cercador de Societats Professionals
Àrea Privada Col·legial
Borsa de Treball
Clíniques -compra, venda, lloguer i traspàs- i Instrumental odontològic
Observatori de la Publicitat
Treballar a l'estranger - Guia DIP
Finestreta Única de Dentistes
Sol·licitud d'usuari RIDO