URGÈNCIES MÈDIQUES EN CLÍNIQUES DENTALS Places exhaurides

Quan:
29 de setembre de 2018 @ 10:00 – 14:00
2018-09-29T10:00:00+02:00
2018-09-29T14:00:00+02:00

Formulari d’inscripció

INFORMACIÓ PRÀCTICA

PREU INSCRIPCIONS
Col•legiats COEC: 50€
Col•legiats COEC (antiguitat inferior a 2 anys): 50€

AFORAMENT
Plaçes limitades

INTRODUCCIÓ
Qualsevol odontòleg pot esperar estar involucrat en un episodi relacionat a una urgència mèdica durant el curs de la seva pràctica clínica. Per això és important estar preparat per poder establir un adequat diagnòstic i proporcionar una adequada atenció bàsica inicial. Algunes d’aquestes urgències són poc freqüents, però impliquen un possible desenllaç fatal o dany important per al pacient. D’allí que sigui vital estar entrenat, refrescar coneixements periòdicament, així com disposar d’algorismes d’atenció, que facilitin la labor de l’odontòleg en atenció d’aquestes urgències.

PROGRAMA
L’objectiu principal d’aquest curs és proporcionar eines bàsiques, refrescar i actualitzar coneixements en un entorn de simulació, per així arribat el cas d’un esdeveniment real, pugui estar capacitat per a la seva correcta atenció.

1ª PART: TEORIA
Temes a tractar:
• Reanimació cardiopulmonar bàsica.
• Urgències cardiològiques en el gabinet dental: síncope vasovagal, angina de pit/infart agut al miocardi, crisi hipertensiva, arítmies, efectes sistèmics de l’administració d’adrenalina.
• Urgències respiratòries en el gabinet dental: crisi asmàtica, disnea, síndrome de hiperventilació (crisi d’ansietat)
• Intoxicació per anestèsics locals, protocol d’actuació.
• Reaccions al•lèrgiques, al•lèrgia al làtex, xoc anafilàctic.
• Altres urgències: convulsions, hipoglucèmia, ictus.
• Revisió del material de reanimació disponible en la clínica denta.
• Medicació de disposició obligatòria en gabinet dental.

2º PART: PRÀCTICA
Hi ha 15 temes generals: (RCP, síncope vasovagal, angina de pit, crisi hipertensiva, efectes sistèmics de l’administració d’adrenalina, crisi asmàtica, dispnea, síndrome de hiperventilació, intoxicació per anestèsics locals, reaccions al•lèrgiques, al•lèrgia al làtex, xoc anafilàctic, convulsions, hipoglucèmia, ictus).

Es plantejaran 3 casos clínics que inclourà a l’atzar una o diverses situacions d’urgència. Aquests casos es faran en el box dental amb un “pacient”, el qual simularà una situació clínica. Els alumnes hauran de prestar l’atenció adequada per al seu nivell de responsabilitat, amb el material i medicació disponible. També es donarà entrenament sobre els límits d’atenció i la manera correcta d’utilitzar els serveis d’atenció mèdica (SEM) quan sigui necessari. La durada de cada cas serà de 30 minuts amb un període d’anàlisi de 10 minuts.

DESCARREGAR PROGRAMA + EQUIP DOCENT

4 pensaments a “URGÈNCIES MÈDIQUES EN CLÍNIQUES DENTALS Places exhaurides

 1. Bon dia, soc Noelia Mangas, vaig veure aquest curs a finals d agost o ja eren exhaurides les places, es podria fer una altra sessio d aquesta formacio? La trobo prou interessant…. Moltes gracies

  1. Benvolguda Dra. Mangas,
   Tenim previst fer més edicions d’aquest curs, tanmateix, encara no tenim les noves dates programades.
   Quan es fixi la nova programació els n’informarem per la via habitual de l’emailing a tots els col·legiats.
   Salutacions cordials,
   COEC

 2. Querría hacer este curso con mi equipo de higienistas.
  Está limitado a odontólogos colegiados, o pueden inscribirse personal auxiliar?
  Cuales son las próximas fechas de este curso?
  Gracias

  1. Estimada Dra. Rodríguez,
   Tanto el curso de URGENCIAS MÉDICAS EN CLÍNICAS DENTALES como el curso REANIMACIÓN CARDIOPULMONAR BÁSICA, ques son Cursos COEC coordinados por el Dr. Stevens Salva, están abiertos tanto a Colegiados COEC en activo como a sus equipos de higienistas y/o auxiliares. La condición para poder inscribir al equipo es que el colegiado COEC actúa como “avalador”, esto significa que realiza la inscripción de su equipo, y se benefician de la misma tarifa especial para colegiados todos los inscritos (en una sola factura a nombre del colegiado). Para realizar el curso de Reanimación Cardiopulmonar, hay que acreditar formación previa en Urgencias Médicas obtenida en los 2 años anteriores.
   En cuanto a nuevas fechas del curso de URGENCIAS MÉDICAS, todavía no están programadas. Habrá más ediciones, y cuando se programen se le informará a toda la colegiación por la vía habitual (emailing).
   Saludos cordiales,
   COEC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


(Obligatori)

Current ye@r *