CURS SENTIT DEL GUST

Quan:
21 de octubre de 2017 @ 9:30 – 13:00
2017-10-21T09:30:00+02:00
2017-10-21T13:00:00+02:00

Formulari d’Inscripció

INFORMACIÓ PRÀCTICA

PREU INSCRIPCIONS

Col·legiats COEC: 50€
Col·legiats COEC (antiguitat inferior a 2 anys): 50€
Col·legiats no COEC: 50€

AFORAMENT
20 places

LLOC
Auditori del COEC

INTRODUCCIÓ

Com a especialistes en la cavitat oral veiem la necessitat de tractar el sentit del gust.  Seria inversemblant que un oftalmòleg no estudiés el sentit de la vista, o bé que un otorinolaringòleg no tractés el sentit de l’oïda o l’olfacte. L’estudi del gust -ubicat principalment en la cavitat oral- queda en mans de nutricionistes, químics, cuiners o divulgadors en general. Ens agradaria donar a aquest sentit un caire més científic que ajudés a entendre com és i com funciona el gust. També incloem una part pràctica que ens ajudarà a educar el nostre sentit i a conèixer productes autòctons. Esperem que el curs us agradi i us sigui d’utilitat.

PROGRAMA
9:30 h – 11:15 h.

1ª PART:  TEORIA   

  1. FILOGENIA

1.1 El sentit del gust a través de les especies animals
1.2 Desenvolupament en humans

  1. EMBRIOLOGÍA DELS ORGANS GUSTATIUS
  2. ANATOMIA

3.1 Descripció dels òrgans gustatius
3.2 Les papil·les gustatives
3.3 Vies anatòmiques de la percepció

  1. HISTOLOGIA

4.1 Els botons gustatius

  1. FISIOLOGÍA DEL GUST

5.1 Les substàncies sàpides
5.2 Funcionament dels receptors gustatius
5.3 Funcionament dels receptors olfactius
5.4 La multisensorialitat
5.5 Evolució del sentit dl gust i l’olfacte en les etapes de la vida

  1. CLINICA

6.1 Ageusies- hipogeusies, altres
6.2 Hipergeusies: Supercatadors.

  1. TRANSTORNS PATOLÒGICS  DEL GUST

7.1 En pacients medicats
7.2 En pacients alcohòlics
7.3 En fumadors
7.4 En les malalties neurodegeneratives
7.5 En pacients irradiats

  1. PROVES DIAGNÒSTIQUES:

8.1 Proves morfo-histològiques
8.2. Proves fisiològiques:
8.3. Estudis epidemiològics:

  1. TRACTAMENTS
  2. FUTUR

11:15h  – 11:45 h. BREAK

11:45 h  – 13:00 h.

2º PART: PRÀCTICA

  1. INTRODUCCIÓ AL TAST

1.2 Hª del formatge
1.3 Formatges que es produeixen a Catalunya
1.4 Elaboració:

Procés, ingredients, tipus, classificació, etc..

  1. MARIDATGES I OPCIONS GASTRONÒMIQUES
  2. TALLER DE TAST DE FORMATGES AMB MARIDATGE DE VINS

PDF DESCARREGAR PROGRAMA

PDF DESCARREGAR CV PONENTS

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

2 pensaments a “CURS SENTIT DEL GUST”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


(Obligatori)

Current ye@r *