CAT
CAS
 » Clínica Odontològica Solidària » Notes de Premsa » BALANÇ 1er ANY CLÍNICA ODONTOLÒGICA SOLIDÀRIA COEC, 26/05/2017

BALANÇ 1er ANY CLÍNICA ODONTOLÒGICA SOLIDÀRIA COEC, 26/05/2017

La Clínica Odontològica Solidària del COEC fa un balanç satisfactori del primer any d’activitat

  • El projecte, que es va posar en marxa el maig de 2016, ha proporcionat atenció gratuïta a un centenar de pacients en risc d’exclusió social. Els principals tractaments que s’hi ha realitzat han estat obturacions i reconstruccions.
  • Pel president del COEC, el Dr. Antoni Gómez, és urgent fer accessible l’atenció bucodental a un gran nombre de persones que no disposen de prou recursos. Per tot plegat, fa una crida als professionals perquè s’hi impliquin.

300517

Barcelona, 26 de maig de 2017 – La Clínica Odontològica Solidària del COEC va obrir les portes fa un any per donar resposta a una realitat alarmant: de les persones ateses en programes de lluita contra la pobresa de la Creu Roja a Catalunya, el 81,4% presentaven problemes bucodentals però no tenia accés a l’atenció sanitària preceptiva arran de la seva situació econòmica. “Per la meva junta, la posada en marxa d’aquest projecte solidari era una qüestió prioritària, de compromís social i responsabilitat professional”, explica el president del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, el Dr. Antoni Gómez, després d’atendre personalment un dels usuaris de l’espai solidari. “Durant aquest primer any, hem pogut copsar de primera mà fins a quin punt era urgent i necessari posar en marxa aquest projecte. Per això, faig una crida als professionals de l’odontologia perquè s’impliquin i procurin trobar temps per fer accessible l’atenció bucodental als més desafavorits”, afegeix el Dr. Gómez.

TRACTAMENTS REALITZATS

  • Endodòncies
  • Higienes
  • Ortopantomografies
  • Curetatges
  • Obturacions i reconstruccions
  • Pròtesis amovibles

UN GRAN PROJECTE SOLIDARI

La Clínica Odontològica Solidària del COEC és una iniciativa del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya que, a part de coordinar el projecte, també aporta las instal·lacions clíniques, ubicades a la segona planta de la seu de l’entitat que inclouen deu boxs totalment equipats. Per la seva part, Creu Roja Catalunya s’encarrega de seleccionar i derivar aquells pacients als quals es presta el servei. Persones en risc d’exclusió que ja estan atenent altres voluntaris en el marc dels seus programes de lluita contra la pobresa. Els visiten odontòlegs, auxiliars i higienistes que participen de forma voluntària i totalment desinteressada. També hi fan pràctiques alumnes de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). El projecto compta amb el patrocini de Henry Schein España, que ha donat tot el material necessari per portar a terme les intervencions i també hi aporta un responsable per a la gestió diària de la clínica solidaria i atendre els pacients. Pel director general de Henry Schein per Espanya i Portugal, Juan Manuel Molina, “Des de Henry Schein, sempre hem estat molt sensibilitzats amb aquest tipus d’accions socials. El compromís per donar accés a la salut als més desfavorits és un pilar fonamental dins del nostre programa global de responsabilitat social corporativa “Henry Schein Cares” i de la seva Fundació a nivell mundial”.  La firma es la primera proveïdora mundial de productes i serveis sanitaris per a professionals de la salut. 

Els professionals interessats a participar com a voluntaris a la Clínica Odontològica Solidària del COEC poden inscriure’s a través de la pàgina web coec.cat o enviant un correu electrònic a social@coec.cat.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
Cercador de Col·legiats
Cercador de Clíniques
Cercador de Societats Professionals
Àrea Privada Col·legial
Borsa de Treball
Clíniques -compra, venda, lloguer i traspàs- i Instrumental odontològic
Observatori de la Publicitat
Treballar a l'estranger - Guia DIP
Finestreta Única de Dentistes
Sol·licitud d'usuari RIDO