Espai Col·legial
Espai Pacient
Lloguer d'espais
Formació
Destacades
Totes les notícies
Notícies
Totes les notícies
Propers esdeveniments
Calendari complert
març
1
dv.
2019
WEBTV: Avances en el Diagnóstico y el Tratamiento del Cáncer Bucal. Dr. Cosme Gay @ ONLINE: WEB TV COEC (ESPAI PERSONAL)
març 1 – març 31 tot el dia

Ponència: Avances en el Diagnóstico y el Tratamiento del Cáncer Bucal

Dictant: Dr. Cosme Gay Escoda
(Col. COEC núm. 969)
 • Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (1974).
 • Llicenciat en Estomatologia per la Universitat de Barcelona (1976).
 • Especialista en Cirurgia Maxil·lofacial per la Universitat Autònoma de Barcelona. (Sistema M.I.R.), (1979).
 • Diplomat en Cirurgia Oncològica de Cap i Coll per la Universitat de París XI, (1981).
 • Mà ster de Cirurgia Maxil·lofacial i Plà stica de la Cara per la Universitat de París VI, (1984).
 • Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, (1986).
INSTRUCCIONS DEL WEB TV:
 • L’accés al Web TV és mitjançant l’Espai Personaldel COEC. Si encara no disposeu de l’accés habilitat al vostre Espai Personal,cliqueu aquí per a sol·licitar-lo.
 • Per accedir a la ponència:un cop dins de l’Espai Personal, heu de seleccionar-la del llistat que trobareu en el menú Web TV, i clicar al botó ANAR.
 • En finalitzar el vídeo, trobareu untestper validar els vostres coneixements. L’aprovat s’obtè si responeu correctament al 50% o més de les preguntes.
 • El certificat s’obtindra al final del curs acadèmic, si aproveu un 70% o més del total de ponències online que es penjaran al Web TV al llarg del curs acadèmic 2018-2019.
 • Cada conferència estara disponible durant un mes des del primer dia d’emissió, les 24h del dia.

març
22
dv.
2019
Curso de venopunción y su aplicación en la regeneración en cirugía oral con la técnica de Endoret (PRGF) @ COEC Tarragona
març 22 @ 16:00 – 20:00
El concepte ZAGA per a implants zigomà tics mínimament invasius. El rol del ZAGA Center
març 22 @ 16:00 – 20:00

Formulari d’ Inscripció

La falta d’os prestí maxil·lar pot impedir utilitzar implants regulars per a ancoratge de pròtesis dentals. Són freqüents els pacients presentant maxil·lars severament atròfics després de la pèrdua dental per processos periodontals o infeccions generalitzades; fracassos d’implants; fracassos d’empelts o ressecat post-neoplà sic. El tractament del maxil·lar atròfic amb implants zigomà tics representa probablement l’última oportunitat de tenir una pròtesi fixa. Disposem de nombrosos treballs demostrant la supervivència a llarg termini dels implants zigomà tics. Estudis recents mostren la rehabilitació de l’atròfia maxil·lar severa com la indicació clau per a la col·locació d’implants zigomà tics, per davant de la reconstrucció amb empelts ossis.
La tècnica quirúrgica original(OST), ad modum BrÃ¥nemark va prescriure una via intra-sinusal de l’implant amb entrada palatina, i la preparació d’una antrostomía per a permetre la visualització durant la inserció de l’implant. No obstant això, com més còncava és la paret anterior maxil·lar, serà més marcada la posició palatina del cap de l’implant. Si el maxil·lar està molt atrofiat, l’entrada palatal es produirà a través d’un os cortical prim. Aquestes situacions sovint acabaran en construccions protètiques voluminoses problemes d’higiene i eventuals complicacions sinusals tardanes.
Els potencials inconvenients en implants zigomà tics, especialment els que es presenten a llarg termini i de forma recurrent, poden ser extremadament complexos de tractar. L’elecció d’una metodologia conservadora i mínimament invasiva és clau en la prevenció d’aquestes complicacions.
S’han descrit diferents abordatges quirúrgics per a superar els inconvenients de la OST, inclosa la tècnica del slot i l’extra-sinusal o extra-maxil·lar. Recentment hem presentat un nou enfocament basat en el concepte d’una terà pia específica per a cada pacient, que evita les anteriors complicacions i és conegut com Zygoma Anatomy-*Guided Approach (ZAGA). L’ús del concepte ZAGA evita la destrucció de la paret lateral del si maxil·lar abans de la col·locació de l’implant. La conservació de l’os alveolar romanent és crítica per a aconseguir i mantenir el segellat biològic. ZAGA aconsegueix una restauració anatòmica i predictible.

L’objectiu d’aquest treball és: revisar la història de la rehabilitació ancorada en implants zigomà tics, ressaltar les veritables indicacions de la tècnica, il·lustrar l’experiència acumulada utilitzant l’enfocament ZAGA mínimament invasiu. Finalment presentarem el grup Zygoma ZAGA Centers(*ZZC) format per una xarxa internacional de professionals capacitats i certificats en la filosofia de ZAGA. A causa de l’experiència obtinguda, el Centre ZAGA es converteix en el veritable expert en la seva à rea o ciutat per al tractament de l’atròfia maxil·lar.

Carlos Aparicio Magallón
MD, DDS, DLT, MSc, MSc, PhD,
-Llicenciat en Medicina i Cirurgia per l’Universitat de Navarra amb excel·lent cum laude en 1978.
-Estomatòleg per l’U. de Barcelona en 1983.
-Mà ster en Ciència de Materials per l’U. de Barcelona en 1990.
-Mà ster en Recerca Biomèdica per l’U. de Barcelona en 2010.
-Doctorat en Medicina amb esment internacional PhD, titulada “ Zygomatic implant based rehabilitation. The state of the art and proposed criteria for success” amb excel·lent Cum laude.
-És el President honorífic i Fundador de la Societat Espanyola d’Odontologia Mínimament Invasiva.
-President del International Network of ZYGOMA ZAGA CENTERS i del International Zygoma Team of Surgeons. www.zygomazagacenters.com

Veure C.V. ampliat

Veure Programa Complet

 

març
25
dl.
2019
CURSO INTENSIVO EN ENDODONCIA
març 25 @ 9:00 – març 29 @ 18:00

CURSO INTENSIVO EN ENDODONCIA
Dra. Montse Mercadé, Dr. David Uroz, Dra. Ruth Pérez, Dr. Javier Pascual y Dra. Laura Ceballos
Del 25 al 29 de marzo
De lunes a viernes de 9h a 18h

Información e inscripciones:
DEAC BY PROCLINIC
https://www.deacbyproclinic.com/cursos/curso-de-endodoncia-intensivo/

març
28
dj.
2019
Cicle de Cinema – MÁS ALLA DEL AMOR (ALDILA)
març 28 @ 17:00

L’Agrupació de Jubilats de MC et convida a assistir a les sessions del 6è
cicle de cinema que porta per títol De color negre negríssim, que
tindrà lloc a la sala d’actes del Col·legi d’Odontòlegs i
Estomatòlegs de Catalunya (COEC), Travessera de Grà cia, 93.
Com sempre, la presentació anirà a cà rrec de Gabriel Pou, que al final de la projecció atendrà i gestionarà les preguntes, suggerències, comentaris i silencis dels espectadors.

Cicle UN AMERICÀ A ROMA

És de sobres coneguda l’atracció que el poble americà sent per Europa, i molt especialment per París i Roma. Presentem un cicle de pel·lícules produïdes als Estats Units, que reflecteixen les aventures i desventures de ciutadans americans a la ciutat de Roma. En aquest cas, es tracta de quatre comèdies intranscendents però que van marcar una època. No deixen de ser pel·lícules que, en part, semblen el fulletó d’una agència de viatges i, com a tal, farem un viatge a Roma amb una excursió facultativa a Ischia en la quarta pel·lícula. Buon viaggio!

Dijous 28 de març de 2019, a les 17.00h
MÁS ALLA DEL AMOR (ALDILA)
(Warner, 1962)

Dirigida per Delmer Daves
Intèrprets: Troy Donahue, Suzanne Pleshette, Angie Dickinson, Rossano Brazzi i Al Hirt
Durada: 119 minuts
Sinopsi: Prudence, jove bibliotecà ria d’una conservadora universitat femenina dels Estats Units, és expedientada per mostrar llibres sobre l’amor als seus alumnes. Decideix abandonar la feina i marxar a Roma, a la recerca de la llibertat i l’amor.

 

Entrada lliure. Anima’t i comparteix aquest esdeveniment amb qui

vulguis. Tot el que recollim (l’aportació és voluntà ria) es destinarà a
l’Associació Ajudam.
L’Associació Ajudam és una entitat d’utilitat pública amb la missió de
millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen deteriorament
cognitiu lleu, així com la dels seus cuidadors.
Per a més informació, consulta el web de l’Agrupació de Jubilats de MC o
truca al telèfon 93 265 11 77 i parla amb la secretà ria, Núria Riera.

març
29
dv.
2019
Jornades ICS d’actualització clínica en odontologia i estomatologia d’atenció primà ria – 2ª sessió 2019 @ Auditori COEC
març 29 @ 9:30 – 14:30

ORGANITZA
INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT

ADREÇAT A
Professionals d’odontologia i estomatologia d’atenció primà ria

DATES
Primera sessió: 22 FEBRER 2019 – “Prevenció i maneig de la cà ries a la primera infà ncia”. A cà rrec d’Yndira González Chópite, Miquel Hernández Jujol i Ruth Mayné Acién.

Segona sessió: 29 MARÇ 2019 – “Estandardització del registre de les revisions odontològiques a les escoles”. A cà rrec d’Elias Casals Peidró.

Tercera sessió: 31 MAIG 2019 – “Actualització sobre la disfunció a l’articulació temporomandibular“. A cà rrec d’Armando Badet de Mena.

Quarta sessió: 25 OCTUBRE 2019 – “Mesures terapèutiques necessà ries per atendre els pacients en situació aguda a la sala de consulta d’odontologia“. A cà rrec de Carmen Lisbona Roquer i Sònia Aguilera Pedrosa.

HORARIS
Les sessions es realitzaran de 9.30 a 14.30 hores amb una pausa de 20 minuts

LLOC
Sala d’actes del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya

INSCRIPCIONS I CERTIFICAT D’APROFITAMENT
Informació sobre les inscripcions i normes del Curs:
http://10.80.217.110/intranet_ics/suport-activitat/sa_odontologia/formacio.html Professionals d’odontologia de l’Institut Català de la Salut (ICS) cal inscriure’s a l’enllaç Inscripció curs professionals ICS
Professionals d’odontologia no ICS (envieu un correu electrònic a jhierro@gencat.cat)

CRÈDITS
Activitat pendent d’acreditar pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanità ries

Descarregar PROGRAMA en pdf

TERAPIA PERIODONTAL REGENERATIVA Y MUCOGINGIVAL BASADA EN LA EVIDENCIA. ACTUALIZACIÓN Y APLICACIONES CLÍNICAS @ COEC LLeida
març 29 @ 16:00 – març 30 @ 14:00
URGÈNCIES MÈDIQUES EN CLÍNIQUES DENTALS
març 29 @ 16:00 – 20:00

Formulari d’inscripció

INFORMACIÓ PRÀCTICA

PREU INSCRIPCIONS
Col•legiats COEC: 50€
Col•legiats COEC (antiguitat inferior a 2 anys): 50€

AFORAMENT
Plaçes limitades

INTRODUCCIÓ
Qualsevol odontòleg pot esperar estar involucrat en un episodi relacionat a una urgència mèdica durant el curs de la seva prà ctica clínica. Per això és important estar preparat per poder establir un adequat diagnòstic i proporcionar una adequada atenció bà sica inicial. Algunes d’aquestes urgències són poc freqüents, però impliquen un possible desenllaç fatal o dany important per al pacient. D’allí que sigui vital estar entrenat, refrescar coneixements periòdicament, així com disposar d’algorismes d’atenció, que facilitin la labor de l’odontòleg en atenció d’aquestes urgències.

PROGRAMA
L’objectiu principal d’aquest curs és proporcionar eines bà siques, refrescar i actualitzar coneixements en un entorn de simulació, per així arribat el cas d’un esdeveniment real, pugui estar capacitat per a la seva correcta atenció.

1ª PART: TEORIA
Temes a tractar:
• Reanimació cardiopulmonar bà sica.
• Urgències cardiològiques en el gabinet dental: síncope vasovagal, angina de pit/infart agut al miocardi, crisi hipertensiva, arítmies, efectes sistèmics de l’administració d’adrenalina.
• Urgències respiratòries en el gabinet dental: crisi asmà tica, disnea, síndrome de hiperventilació (crisi d’ansietat)
• Intoxicació per anestèsics locals, protocol d’actuació.
• Reaccions al•lèrgiques, al•lèrgia al là tex, xoc anafilà ctic.
• Altres urgències: convulsions, hipoglucèmia, ictus.
• Revisió del material de reanimació disponible en la clínica denta.
• Medicació de disposició obligatòria en gabinet dental.

2º PART: PRÀCTICA
Hi ha 15 temes generals: (RCP, síncope vasovagal, angina de pit, crisi hipertensiva, efectes sistèmics de l’administració d’adrenalina, crisi asmà tica, dispnea, síndrome de hiperventilació, intoxicació per anestèsics locals, reaccions al•lèrgiques, al•lèrgia al là tex, xoc anafilà ctic, convulsions, hipoglucèmia, ictus).

Es plantejaran 3 casos clínics que inclourà a l’atzar una o diverses situacions d’urgència. Aquests casos es faran en el box dental amb un “pacient”, el qual simularà una situació clínica. Els alumnes hauran de prestar l’atenció adequada per al seu nivell de responsabilitat, amb el material i medicació disponible. També es donarà entrenament sobre els límits d’atenció i la manera correcta d’utilitzar els serveis d’atenció mèdica (SEM) quan sigui necessari. La durada de cada cas serà de 30 minuts amb un període d’anà lisi de 10 minuts.

DESCARREGAR PROGRAMA + EQUIP DOCENT

març
30
ds.
2019
Ácido Hialurónico
març 30 tot el dia

290617-2

Los cursos son muy reducidos. Los pacientes se tratan de uno en uno mientras los demás doctores están alrededor.

No es obligatorio traer paciente, solo se permiten dos por doctor, también puede hacer el curso sin paciente y estar presente en todas las prácticas que se realicen.

Aconsejamos hacer el curso con paciente, persona allegada,  para que puedan tener una primera experiencia guiada por el ponente. Su paciente lo tratarán entre usted y el ponente. Él hará, por ejemplo,  una comisura oral explicándole el cómo y el porqué de cada paso y usted hará la otra comisura bajo su tutela para garantizar el resultado. Solo esta fórmula le permitirá ver las siguientes fases de evolución del paciente y durabilidad del tratamiento.

Este sistema solo permite poder realizar de 9 a 10 tratamientos de pacientes. Esto representa que en el curso solo habrá de 12 a 14 doctores.

Damos la facilidad de que en los casos que su auxiliar sea al mismo tiempo su paciente pueda realizar el curso a su lado durante toda la mañana y en el momento de su práctica ella sea su paciente. Esto no representa ningún tipo de cargo adicional. “Doctor con uno o dos pacientes-” . Pedimos nombre y apellidos para poderles entregar también el correspondiente diploma de haber realizado el curso como auxiliar.

En el caso de que su auxiliar no fuera su paciente consideramos que a todos los efectos está ocupando una plaza de “Doctor sin paciente-.” y en ese caso representa idéntico cargo.

para más información e imprimir plantilla de inscripción

abr.
5
dv.
2019
DIPLOMA EN GESTIÓN CLÍNICA VI EDICIÓN
abr. 5 – abr. 6 tot el dia

El curso transmite enseñanzas de aplicación inmediata en la Clínica , con beneficios tangibles y rápidos en el trato al paciente, la aceptación de planes de tratamiento, marketing, optimización económica y diversas herramientas para mejorar el trabajo en equipo con el fin de llevar a cabo una gestión innovadora y eficaz en el entorno empresarial.

Más información