Espai Col·legial
Espai Pacient
Lloguer d'espais
Formació
Destacades
Totes les notícies
Notícies
Totes les notícies
Propers esdeveniments
Calendari complert
gen.
16
dt.
2018
Curs semipresencial d’ACPRO: Acreditació d’Operador d’Instal·lacions de Radiodiagnòstic Dental
gen. 16 @ 9:00 – febr. 24 @ 14:00

Del 16 de gener al 24 de febrer de 2018, de 9 a 14 h

Curs semipresencial d’ACPRO: Acreditació d’Operador d’Instal·lacions de Radiodiagnòstic Dental

La jornada presencial serà el 24 de febrer

Tota l’informaciò del curs e inscripció

gen.
25
dj.
2018
Cicle de Cinema – COMO CASARSE CON UN MILLONARIO
gen. 25 @ 17:00

L’Agrupació de Jubilats de MC i la Comissió de Jubilats del COEC et conviden a assistir a les sessions del 4rt cicle de cinema, que porta per títol Un toque de distinción, que tindrà lloc a la sala d’actes del Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), Travessera de Gràcia, 93.

A cada sessió es projectarà una pel·lícula, precedida d’una presentació a càrrec de Gabriel Pou. Posteriorment a la projecció es donarà pas a un torn de preguntes o de comentaris, esperant que sorgeixi un debat enriquidor.

ATENCIÓ: En aquest cicle de cinema, les pel·lícules no sempre es passaran en dijous. Per temes de disponibilitat de sala del COEC, dues de les pel·lícules es projectaran en dimarts.


Cicle UN TOC DE DISTINCIÓ

La comèdia és el gènere més antic del cine i aquest cicle el dediquem a les comèdies sofisticades que es desenvolupen en un ambient elegant i de distinció, en què els personatges s’encarreguen d’aportar un humor fi i mesurat però, no per això, corrosiu.

(Fox, 1953)

Dirigida per Jean Negulesco
Intèrprets: Marilyn  Monrore, Lauren Bacall, Betty Grable, William Powell, Rory Calhoun, David Wayne, Fred Clark i Cameron Mitchell
Durada: 91 minuts
Sinopsi: Tres amigues busquen un marit ric entre els solters més cotitzats de la ciutat. Al final, triomfa l’amor.

 

Entrada lliure. Anima’t i comparteix aquest esdeveniment amb qui vulguis. Tot el que recollim (l’aportació és voluntària) es destinarà a l’Associació Ajudam.

L’Associació Ajudam és una entitat d’utilitat pública amb la missió de millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen deteriorament cognitiu lleu, així com la dels seus cuidadors.

Per a més informació, consulta el web de l’Agrupació de Jubilats de MC o truca al telèfon 93 265 11 77 i parla amb la secretària, Núria Riera.

gen.
26
dv.
2018
GESTION DENTAL INTEGREAL
gen. 26 @ 10:00 – gen. 27 @ 14:00

Horario:
Viernes 26: 10:00h-14-00h 16:00h-20:00h
Sábado 27: 10:00h-14:00h

Más información e inscripción

IMPLANTOLOGÍA PREDECIBLE @ COEC Tarragona
gen. 26 @ 16:00 – 20:00
gen.
27
ds.
2018
Técnicas de infiltración – Odontología y Ácido Hialurónico
gen. 27 tot el dia

290617-2

Los cursos son muy reducidos. Los pacientes se tratan de uno en uno mientras los demás doctores están alrededor.

No es obligatorio traer paciente, solo se permiten dos por doctor, también puede hacer el curso sin paciente y estar presente en todas las prácticas que se realicen.

Aconsejamos hacer el curso con paciente, persona allegada,  para que puedan tener una primera experiencia guiada por el ponente. Su paciente lo tratarán entre usted y el ponente. Él hará, por ejemplo,  una comisura oral explicándole el cómo y el porqué de cada paso y usted hará la otra comisura bajo su tutela para garantizar el resultado. Solo esta fórmula le permitirá ver las siguientes fases de evolución del paciente y durabilidad del tratamiento.

Este sistema solo permite poder realizar de 9 a 10 tratamientos de pacientes. Esto representa que en el curso solo habrá de 12 a 14 doctores.

Damos la facilidad de que en los casos que su auxiliar sea al mismo tiempo su paciente pueda realizar el curso a su lado durante toda la mañana y en el momento de su práctica ella sea su paciente. Esto no representa ningún tipo de cargo adicional. “Doctor con uno o dos pacientes-” . Pedimos nombre y apellidos para poderles entregar también el correspondiente diploma de haber realizado el curso como auxiliar.

En el caso de que su auxiliar no fuera su paciente consideramos que a todos los efectos está ocupando una plaza de “Doctor sin paciente-.” y en ese caso representa idéntico cargo.

para más información e imprimir plantilla de inscripción

URGÈNCIES MÈDIQUES EN CLÍNIQUES DENTALS
gen. 27 @ 10:00 – 14:00

Formulari d’Inscripció

INFORMACIÓ PRÀCTICA

PREU INSCRIPCIONS
Col•legiats COEC: 50€
Col•legiats COEC (antiguitat inferior a 2 anys): 50€

AFORAMENT
Plaçes limitades

INTRODUCCIÓ
Qualsevol odontòleg pot esperar estar involucrat en un episodi relacionat a una urgència mèdica durant el curs de la seva pràctica clínica. Per això és important estar preparat per poder establir un adequat diagnòstic i proporcionar una adequada atenció bàsica inicial. Algunes d’aquestes urgències són poc freqüents, però impliquen un possible desenllaç fatal o dany important per al pacient. D’allí que sigui vital estar entrenat, refrescar coneixements periòdicament, així com disposar d’algorismes d’atenció, que facilitin la labor de l’odontòleg en atenció d’aquestes urgències.

PROGRAMA
L’objectiu principal d’aquest curs és proporcionar eines bàsiques, refrescar i actualitzar coneixements en un entorn de simulació, per així arribat el cas d’un esdeveniment real, pugui estar capacitat per a la seva correcta atenció.

1ª PART: TEORIA
Temes a tractar:
• Reanimació cardiopulmonar bàsica.
• Urgències cardiològiques en el gabinet dental: síncope vasovagal, angina de pit/infart agut al miocardi, crisi hipertensiva, arítmies, efectes sistèmics de l’administració d’adrenalina.
• Urgències respiratòries en el gabinet dental: crisi asmàtica, disnea, síndrome de hiperventilació (crisi d’ansietat)
• Intoxicació per anestèsics locals, protocol d’actuació.
• Reaccions al•lèrgiques, al•lèrgia al làtex, xoc anafilàctic.
• Altres urgències: convulsions, hipoglucèmia, ictus.
• Revisió del material de reanimació disponible en la clínica denta.
• Medicació de disposició obligatòria en gabinet dental.

2º PART: PRÀCTICA
Hi ha 15 temes generals: (RCP, síncope vasovagal, angina de pit, crisi hipertensiva, efectes sistèmics de l’administració d’adrenalina, crisi asmàtica, dispnea, síndrome de hiperventilació, intoxicació per anestèsics locals, reaccions al•lèrgiques, al•lèrgia al làtex, xoc anafilàctic, convulsions, hipoglucèmia, ictus).

Es plantejaran 3 casos clínics que inclourà a l’atzar una o diverses situacions d’urgència. Aquests casos es faran en el box dental amb un “pacient”, el qual simularà una situació clínica. Els alumnes hauran de prestar l’atenció adequada per al seu nivell de responsabilitat, amb el material i medicació disponible. També es donarà entrenament sobre els límits d’atenció i la manera correcta d’utilitzar els serveis d’atenció mèdica (SEM) quan sigui necessari. La durada de cada cas serà de 30 minuts amb un període d’anàlisi de 10 minuts.

DESCARREGAR PROGRAMA + EQUIP DOCENT

gen.
29
dl.
2018
Curso Intensivo de Estética Dental. Composites & Ceramicas
gen. 29 – febr. 3 tot el dia
gen.
31
dc.
2018
Curso para un correcto proceso de desinfección y esterilización en el gabinete dental Curs Complet
gen. 31 @ 10:00 – 15:00

Inscripciones: proclinic@proclinic.es

febr.
3
ds.
2018
PROTOTIPS ESTÈTICS I FUNCIONALS
febr. 3 @ 9:00 – 13:00

Formulari d’ Inscripció

INFORMACIÓ PRÀCTICA

PREU INSCRIPCIONS
Col•legiats COEC: 35€
Col•legiats COEC (antiguitat inferior a 2 anys): Gratuït
Col•legiats no COEC: 60€

AFORAMENT
Plaçes limitades

LLOC
Auditori del COEC

INTRODUCCIÓ

Durant qualsevol tractament odontològic en el qual hem de restaurar alguna dent amb tractament protèsic hem de col·locar provisionals durant l’espera fins a les restauracions finals. Els provisionals poden ser simples restauracions a nivell estètic durant l’espera del definitiu, o poden presentar tot el que busquem en la restauració definitiva: estètica, maneig de teixits i funció del pacient. L’objectiu del provisional és que sigui un prototip estètic i funcional que ens guiï durant el tractament ja sigui amb dents o implants.

PROGRAMA
• Introducció als provisionals i la seva funció a l’hora de rehabilitar diferents situacions
• Objectius dels prototips funcionals
• Prototips funcionals sobre dents i les diferents tècniques.
• Prototips funcionals sobre implants unitaris i maneig de teixits
• Prototips funcionals per a pròtesi fixa sobre implants.
• Conclusions.

PDF DESCARREGAR PROGRAMA + CV PONENT

Formulari d’ Inscripció

 

febr.
9
dv.
2018
RAC1 en directe des del COEC: “Tot és possible… amb un somriure” @ Auditori del COEC
febr. 9 @ 15:00 – 16:00

Us convidem a celebrar Santa Apol·lònia, patrona dels dentistes, en antena amb RAC1 en directe des de l’Auditori del COEC amb Elisenda Camps, imatge de la campanya “Ves al dentista un cop l’any”, i conductora del programa “Tot és possible”.

El dia 9 de febrer, festivitat de la nostra patrona, el programa de ràdio estarà dedicat a l’Odontologia.

Reserveu-vos la data: divendres 9 de febrer de 2018, de 3 a 4 de la tarda. L’accés és lliure i no cal inscripció prèvia.

Us animem a venir al COEC a veure en directe l’emissió del programa. Hi esteu tots convidats!