Espai Col·legial
Espai Pacient
Lloguer d'espais
Formació
Destacades
Totes les notícies
Notícies
Totes les notícies
Propers esdeveniments
Calendari complert
abr.
1
dg.
2018
WEBTV: Guia Espanyola de Pr ctica Clínica sobre el tractament de la Síndrome d’Apnea del Son amb Dispositius d’Avançament Mandibular @ ONLINE: WEB TV COEC (ESPAI PERSONAL)
abr. 1 – abr. 30 tot el dia

Ponència: Guia Espanyola de Pr ctica Clínica sobre el tractament de la Síndrome d’Apnea del Son amb Dispositius d’Avançament Mandibular

Dictant: Dr. Lluís Nogués Pujol
(Col. COEC núm. 3047)
 • Llicenciat en Odontologia per la UB (1997).
 • M ster en Oclusió i Rehabilitació Oral UB (1999).
 • Doctor en Odontologia UB (2009).
 • Professor Associat UB.
 • Professor M ster Oclusió i Rehabilitació Oral UB – Unitat de Diagnòstic del Ronc i Apnees del Son

En aquesta ponència, farem una explicació del contingut de la Guia de Pr ctica Clínica presentada a la Sociedad Española del Sueño (SES) amb les recomanacions per a l’ús de DAMs.
Document publicat a l’abril del 2016 i cridat a ser un document marc de treball.

ACCÉS WEB TV

INSTRUCCIONS DEL WEB TV:
 • L’accés al Web TV és mitjançant l’Espai Personal del COEC. Si encara no disposeu de l’accés habilitat al vostre Espai Personal, cliqueu aquí per a sol·licitar-lo.
 • Per accedir a la ponència: un cop dins de l’Espai Personal, heu de seleccionar-la del llistat que trobareu en el menú Web TV, i clicar al botó ANAR.
 • En finalitzar el vídeo, trobareu un test per validar els vostres coneixements. L’aprovat s’obtè si responeu correctament al 50% o més de les preguntes.
 • El certificat s’obtindr al final del curs acadèmic, si aproveu un 70% o més del total de ponències online que es penjaran al Web TV al llarg del curs acadèmic 2017-2018.
 • Cada conferència estar disponible durant un mes des del primer dia d’emissió, les 24h del dia.

abr.
15
dg.
2018
WEBTV: De casos simples en ortodòncia per a l’odontòleg generalista @ ONLINE: WEB TV COEC (ESPAI PERSONAL)
abr. 15 – maig 14 tot el dia

Ponència: De casos simples en ortodòncia per a l’odontòleg generalista

Dictant: Dr. Juan Mauricio Díaz Plata
(Col. COEC núm. 3831)
 • Odontòleg USTA
 • M ster Ortodòncia UAB
 • Postgrau ATM
 • Professor associat OWI

 

En aquesta ponència es descriuran protocols simples de diagnòstic i tractament per a casos senzills, els quals l’odontòleg generalista podr solucionar a la seva consulta amb coneixements b sics en ortodòncia.

ACCÉS AL WEB TV

INSTRUCCIONS DEL WEB TV:
 • L’accés al Web TV és mitjançant l’Espai Personal del COEC. Si encara no disposeu de l’accés habilitat al vostre Espai Personal, cliqueu aquí per a sol·licitar-lo.
 • Per accedir a la ponència: un cop dins de l’Espai Personal, heu de seleccionar-la del llistat que trobareu en el menú Web TV, i clicar al botó ANAR.
 • En finalitzar el vídeo, trobareu un test per validar els vostres coneixements. L’aprovat s’obtè si responeu correctament al 50% o més de les preguntes.
 • El certificat s’obtindr al final del curs acadèmic, si aproveu un 70% o més del total de ponències online que es penjaran al Web TV al llarg del curs acadèmic 2017-2018.
 • Cada conferència estar disponible durant un mes des del primer dia d’emissió, les 24h del dia.

abr.
21
ds.
2018
CURS EN IMPLANTOLOGIA ORAL CIRURGIA i PRÒTESIS VI Edició. Mòdul 7
abr. 21 tot el dia

Horari: 9:00h-14:00h todos los días a excepción de:
18-11-2017: tot el dia
20-01-2017: tot el dia

Programa

Información

INSCRIPCIONES

abr.
26
dj.
2018
Curs de preparació per a la jubilació de dentistes
abr. 26 tot el dia

 

PER QUÈ UN CURS DE PREPARACIÓ A LA JUBILACIÓ?

Els programes de preparació per a la jubilació (PPJ) constitueixen una eina eficaç per a l’adaptació positiva i saludable de les persones pròximes a la jubilació i el seu ajust cap a aquest nou cicle vital. Constitueixen una eina essencialment formativa i vivencial ja que aporten coneixements útils per afrontar aquesta etapa. A més, proporcionen nous i diversos aprenentatges, h bits i interessos que permeten a les persones involucrades en aquesta fase de la vida, un ajust satisfactori que es tradueix en un millor benestar i qualitat de vida.
Un programa de preparació per a la jubilació pensat per a dentistes ha de considerar les particularitats que té una carrera professional investida d’un gran reconeixement i prestigi social, amb una gran implicació tant personal com professional i que, en molts casos, s’ha convertit en la part essencial de la vida del dentista que es jubila.
El programa ha de servir al professional per preparar-se per a un canvi de rol vital per al qual la societat no ha previst cap ritus ni procés.

Objectius del curs

• Donar elements per reconèixer els sentiments que es donen en la vivència d’aquest procés.
• Plantejar la jubilació com a oportunitat a partir de valorar elements significatius de la persona fora del seu mbit laboral.
• Aportar coneixements sobre aspectes relacionaIs, econòmics, de salut i de dret.
• Planificar el seguiment del projecte vital significatiu.
• Conèixer recursos i oportunitats en l’ mbit cultural, lleure, voluntariat, etc.

Metodologia

Les accions són en format “conferència participativa” i taller.

A qui va adreçat

Dentistes col·legiats COEC de més de 55 anys i les seves parelles.

Inscripcions

Gratuïtes, per rigorós ordre d’inscripció.
Aforament limitat a 100 persones (50 col·legiats + 50 acompanyants).

Durada

5 sessions d’una hora i mitja de durada, a realitzar en dijous tarda.

Dates de realització

5, 12, 19 i 26 d’abril, 3 de maig de 2018.

Lloc

Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC)
Travessera de Gr cia, 93-95
08006 Barcelona

 

Veure Programa

Formulari d’Inscripció

Cicle de Cinema – LA PANTERA ROSA
abr. 26 @ 18:00

L’Agrupació de Jubilats de MC i la Comissió de Jubilats del COEC et conviden a assistir a les sessions del 4rt cicle de cinema, que porta per títol Un toque de distinción, que tindr lloc a la sala d’actes del Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), Travessera de Gr cia, 93.

A cada sessió es projectar una pel·lícula, precedida d’una presentació a c rrec de Gabriel Pou. Posteriorment a la projecció es donar pas a un torn de preguntes o de comentaris, esperant que sorgeixi un debat enriquidor.

ATENCIÓ: En aquest cicle de cinema, les pel·lícules no sempre es passaran en dijous. Per temes de disponibilitat de sala del COEC, dues de les pel·lícules es projectaran en dimarts.


Cicle UN TOC DE DISTINCIÓ

La comèdia és el gènere més antic del cine i aquest cicle el dediquem a les comèdies sofisticades que es desenvolupen en un ambient elegant i de distinció, en què els personatges s’encarreguen d’aportar un humor fi i mesurat però, no per això, corrosiu.

(United Artists, 1963)

Dirigida per Blake Edwards
Intèrprets: Peter Sellers, David Niven, Capucine, Robert Wagner i Claudia Cardinale
Durada: 112 minuts
Sinopsi: La princesa Dala posseeix el famós diamant “La pantera rosa”. Un lladre de guant blanc, “Fantasma”, intentar robar-lo. Per impedir-ho, ningú millor que el famós inspector Clouseau.

Entrada lliure. Anima’t i comparteix aquest esdeveniment amb qui vulguis. Tot el que recollim (l’aportació és volunt ria) es destinar a l’Associació Ajudam.

L’Associació Ajudam és una entitat d’utilitat pública amb la missió de millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen deteriorament cognitiu lleu, així com la dels seus cuidadors.

Per a més informació, consulta el web de l’Agrupació de Jubilats de MC o truca al telèfon 93 265 11 77 i parla amb la secret ria, Núria Riera.

abr.
27
dv.
2018
MICROTORNILLOS EN ORTODONCIA
abr. 27 @ 10:00 – 19:00
abr.
28
ds.
2018
Técnicas de infiltración – Odontología y Ácido Hialurónico
abr. 28 tot el dia

290617-2

Los cursos son muy reducidos. Los pacientes se tratan de uno en uno mientras los demás doctores están alrededor.

No es obligatorio traer paciente, solo se permiten dos por doctor, también puede hacer el curso sin paciente y estar presente en todas las prácticas que se realicen.

Aconsejamos hacer el curso con paciente, persona allegada, para que puedan tener una primera experiencia guiada por el ponente. Su paciente lo tratarán entre usted y el ponente. Él hará, por ejemplo, una comisura oral explicándole el cómo y el porqué de cada paso y usted hará la otra comisura bajo su tutela para garantizar el resultado. Solo esta fórmula le permitirá ver las siguientes fases de evolución del paciente y durabilidad del tratamiento.

Este sistema solo permite poder realizar de 9 a 10 tratamientos de pacientes. Esto representa que en el curso solo habrá de 12 a 14 doctores.

Damos la facilidad de que en los casos que su auxiliar sea al mismo tiempo su paciente pueda realizar el curso a su lado durante toda la mañana y en el momento de su práctica ella sea su paciente. Esto no representa ningún tipo de cargo adicional. “Doctor con uno o dos pacientes-” . Pedimos nombre y apellidos para poderles entregar también el correspondiente diploma de haber realizado el curso como auxiliar.

En el caso de que su auxiliar no fuera su paciente consideramos que a todos los efectos está ocupando una plaza de “Doctor sin paciente- ” y en ese caso representa idéntico cargo.

para más información e imprimir plantilla de inscripción

maig
1
dt.
2018
WEBTV: Regeneració òssia vertical, horitzontal i l’aplicació de cèl·lules mare @ ONLINE: WEB TV COEC (ESPAI PERSONAL)
maig 1 – maig 31 tot el dia

Ponència: Regeneració òssia vertical, horitzontal i l’aplicació de cèl·lules mare

Dictant: Dr. Dani de Ribot
(Col. COEC núm. 3938)
 • Llicenciat en Odontologia
 • M ster Implantologia i Cirurgia
 • M ster Endodòncia
 • Professor International Master in Oral Surgery de la Universitat Internacional de Catalunya

En aquesta ponència s’exposar la sistem tica de la regeneració òssia horitzontal i vertical amb diferents tècniques i l’aplicació de les cèl·lules mare.

ACCÉS AL WEB TV

INSTRUCCIONS DEL WEB TV:
 • L’accés al Web TV és mitjançant l’Espai Personal del COEC. Si encara no disposeu de l’accés habilitat al vostre Espai Personal, cliqueu aquí per a sol·licitar-lo.
 • Per accedir a la ponència: un cop dins de l’Espai Personal, heu de seleccionar-la del llistat que trobareu en el menú Web TV, i clicar al botó ANAR.
 • En finalitzar el vídeo, trobareu un test per validar els vostres coneixements. L’aprovat s’obtè si responeu correctament al 50% o més de les preguntes.
 • El certificat s’obtindr al final del curs acadèmic, si aproveu un 70% o més del total de ponències online que es penjaran al Web TV al llarg del curs acadèmic 2017-2018.
 • Cada conferència estar disponible durant un mes des del primer dia d’emissió, les 24h del dia.

maig
3
dj.
2018
Curs de preparació per a la jubilació de dentistes
maig 3 tot el dia

 

PER QUÈ UN CURS DE PREPARACIÓ A LA JUBILACIÓ?

Els programes de preparació per a la jubilació (PPJ) constitueixen una eina eficaç per a l’adaptació positiva i saludable de les persones pròximes a la jubilació i el seu ajust cap a aquest nou cicle vital. Constitueixen una eina essencialment formativa i vivencial ja que aporten coneixements útils per afrontar aquesta etapa. A més, proporcionen nous i diversos aprenentatges, h bits i interessos que permeten a les persones involucrades en aquesta fase de la vida, un ajust satisfactori que es tradueix en un millor benestar i qualitat de vida.
Un programa de preparació per a la jubilació pensat per a dentistes ha de considerar les particularitats que té una carrera professional investida d’un gran reconeixement i prestigi social, amb una gran implicació tant personal com professional i que, en molts casos, s’ha convertit en la part essencial de la vida del dentista que es jubila.
El programa ha de servir al professional per preparar-se per a un canvi de rol vital per al qual la societat no ha previst cap ritus ni procés.

Objectius del curs

• Donar elements per reconèixer els sentiments que es donen en la vivència d’aquest procés.
• Plantejar la jubilació com a oportunitat a partir de valorar elements significatius de la persona fora del seu mbit laboral.
• Aportar coneixements sobre aspectes relacionaIs, econòmics, de salut i de dret.
• Planificar el seguiment del projecte vital significatiu.
• Conèixer recursos i oportunitats en l’ mbit cultural, lleure, voluntariat, etc.

Metodologia

Les accions són en format “conferència participativa” i taller.

A qui va adreçat

Dentistes col·legiats COEC de més de 55 anys i les seves parelles.

Inscripcions

Gratuïtes, per rigorós ordre d’inscripció.
Aforament limitat a 100 persones (50 col·legiats + 50 acompanyants).

Durada

5 sessions d’una hora i mitja de durada, a realitzar en dijous tarda.

Dates de realització

5, 12, 19 i 26 d’abril, 3 de maig de 2018.

Lloc

Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC)
Travessera de Gr cia, 93-95
08006 Barcelona

 

Veure Programa

Formulari d’Inscripció

CURS PUNCIÓ VENOSA
maig 3 @ 16:00 – 18:00

EQUIP DOCENT
Dr. STEVENS SALVA SUTHERLAND
• Metge anestesiòleg
• Especialista reanimació i anestèsia Hospital Vall d’Hebron
• Coordinador DBA sedacions

INTRODUCCIÓ
Els serveis jurídics del Ministeri de Sanitat han estimat que la pròpia titulació d’Odontologia confereix als professionals l’atribució de la venopunció. La venopunció és el punt de partida perquè els professionals de l’Odontologia puguin desenvolupar i aplicar en els seus tractaments els anomenats factors de creixement.

PROGRAMA
Amb aquest curs obtindran les destreses teòriques i pr ctiques necess ries per dominar aquesta tècnica d’una manera segura. Aquest curs tindr la següent estructura:

1ra PART: TEORIA
Part teòrica on s’exposaran els següents temes: Conceptes de Seguretat ∙ Anatomia i accessos venosos ∙ Preparació del material de punció venosa. Rentat i desinfecció de mans ∙ Preparació del pacient. Execució de la tècnica. Possibles complicacions derivades de la tècnica. Dificultats en la punció i canalització venosa. Injecció intramuscular, anatomia, preparació del pacient, tècnica, possibles complicacions. Duració aproximada: 30 minuts.

2na PART: PRÀCTICA
Comptarem amb dos simuladors d’entrenament de braços i mans per a la injecció i extracció venosa, així com injecció intramuscular, que permetran l’entrenament real. Aquesta part pr ctica es far en dos grups de 4 persones.
Duració aproximada: 90 min.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
PREU INSCRIPCIONS
Col·legiats COEC: 30 €
Col·legiats COEC (antiguitat inferior a 2 anys): 30€

AFORAMENT
Places limitades

LLOC
Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya Travessera de Gr cia, 93-95 | 08006 Barcelona

Inscripició