Espai Col·legial
Espai Pacient
Lloguer d'espais
Formació
Destacades
Totes les notícies
Notícies
Totes les notícies
Propers esdeveniments
Calendari complert
març
2
dv.
2018
APLICACIONES CLÍNICAS DEL PRF EN REGENERACIÓN DE TEJIDOS DUROS Y BLANDOS
març 2 tot el dia

Fecha: Viernes, 2 de marzo de 2018
Horario: 10.00 h a 14.00 h y 15.00 h a 18.00 h

Más información

 

Optimización Del Blanqueamiento Dental
març 2 @ 10:00 – 14:30

Dr. Pepe AMENGUAL
PHILIPS

Más información

ORTODONCIA INTERCEPTIVA: PROTOCOLOS DE FÁCIL APLICABILIDAD CLÍNICA PARA INTRODUCIR EN NUESTRA CONSULTA DIARIA @ COEC LLeida
març 2 @ 16:00 – març 3 @ 13:00
març
3
ds.
2018
AEDE: PUESTA AL DÍA EN ENDODONCIA
març 3 @ 9:00 – 14:00
març
10
ds.
2018
Presentació del sistema d’ortodòncia d’alineadors estètics invisibles @ COEC Tarragona
març 10 @ 10:00 – 13:00

Sr. Isaac Martínez Vera

Más información

març
16
dv.
2018
URGÈNCIES MÈDIQUES EN CLÍNIQUES DENTALS
març 16 @ 16:00 – 20:00

Formulari d’Inscripció

INFORMACIÓ PRÀCTICA

PREU INSCRIPCIONS
Col•legiats COEC: 50€
Col•legiats COEC (antiguitat inferior a 2 anys): 50€

AFORAMENT
Plaçes limitades

INTRODUCCIÓ
Qualsevol odontòleg pot esperar estar involucrat en un episodi relacionat a una urgència mèdica durant el curs de la seva pr ctica clínica. Per això és important estar preparat per poder establir un adequat diagnòstic i proporcionar una adequada atenció b sica inicial. Algunes d’aquestes urgències són poc freqüents, però impliquen un possible desenllaç fatal o dany important per al pacient. D’allí que sigui vital estar entrenat, refrescar coneixements periòdicament, així com disposar d’algorismes d’atenció, que facilitin la labor de l’odontòleg en atenció d’aquestes urgències.

PROGRAMA
L’objectiu principal d’aquest curs és proporcionar eines b siques, refrescar i actualitzar coneixements en un entorn de simulació, per així arribat el cas d’un esdeveniment real, pugui estar capacitat per a la seva correcta atenció.

1ª PART: TEORIA
Temes a tractar:
• Reanimació cardiopulmonar b sica.
• Urgències cardiològiques en el gabinet dental: síncope vasovagal, angina de pit/infart agut al miocardi, crisi hipertensiva, arítmies, efectes sistèmics de l’administració d’adrenalina.
• Urgències respiratòries en el gabinet dental: crisi asm tica, disnea, síndrome de hiperventilació (crisi d’ansietat)
• Intoxicació per anestèsics locals, protocol d’actuació.
• Reaccions al•lèrgiques, al•lèrgia al l tex, xoc anafil ctic.
• Altres urgències: convulsions, hipoglucèmia, ictus.
• Revisió del material de reanimació disponible en la clínica denta.
• Medicació de disposició obligatòria en gabinet dental.

2º PART: PRÀCTICA
Hi ha 15 temes generals: (RCP, síncope vasovagal, angina de pit, crisi hipertensiva, efectes sistèmics de l’administració d’adrenalina, crisi asm tica, dispnea, síndrome de hiperventilació, intoxicació per anestèsics locals, reaccions al•lèrgiques, al•lèrgia al l tex, xoc anafil ctic, convulsions, hipoglucèmia, ictus).

Es plantejaran 3 casos clínics que inclour a l’atzar una o diverses situacions d’urgència. Aquests casos es faran en el box dental amb un “pacient”, el qual simular una situació clínica. Els alumnes hauran de prestar l’atenció adequada per al seu nivell de responsabilitat, amb el material i medicació disponible. També es donar entrenament sobre els límits d’atenció i la manera correcta d’utilitzar els serveis d’atenció mèdica (SEM) quan sigui necessari. La durada de cada cas ser de 30 minuts amb un període d’an lisi de 10 minuts.

DESCARREGAR PROGRAMA + EQUIP DOCENT

març
17
ds.
2018
CURS EN IMPLANTOLOGIA ORAL CIRURGIA i PRÒTESIS VI Edició. Mòdul 6
març 17 tot el dia

Horari: 9:00h-14:00h todos los días a excepción de:
18-11-2017: tot el dia
20-01-2017: tot el dia

Programa

Información

INSCRIPCIONES

març
22
dj.
2018
Cicle de Cinema – DESAYUNO CON DIAMANTES
març 22 @ 17:00

L’Agrupació de Jubilats de MC i la Comissió de Jubilats del COEC et conviden a assistir a les sessions del 4rt cicle de cinema, que porta per títol Un toque de distinción, que tindr lloc a la sala d’actes del Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), Travessera de Gr cia, 93.

A cada sessió es projectar una pel·lícula, precedida d’una presentació a c rrec de Gabriel Pou. Posteriorment a la projecció es donar pas a un torn de preguntes o de comentaris, esperant que sorgeixi un debat enriquidor.

ATENCIÓ: En aquest cicle de cinema, les pel·lícules no sempre es passaran en dijous. Per temes de disponibilitat de sala del COEC, dues de les pel·lícules es projectaran en dimarts.


Cicle UN TOC DE DISTINCIÓ

La comèdia és el gènere més antic del cine i aquest cicle el dediquem a les comèdies sofisticades que es desenvolupen en un ambient elegant i de distinció, en què els personatges s’encarreguen d’aportar un humor fi i mesurat però, no per això, corrosiu.

(Paramount, 1961)

Dirigida per Blake Edwards
Intèrprets: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, Buddy Ebsen, Martin Balsam, Mickey Rooney i José Luis de Villalonga
Durada: 115 minuts
Sinopsi: La Holly i en Paul viuen en el mateix edifici de Nueva York. Ella, extravagant de vida f cil i alegre, i ell, escriptor que espera l’èxit que mai arriba, viu a costa d’una dona madura.

 

Entrada lliure. Anima’t i comparteix aquest esdeveniment amb qui vulguis. Tot el que recollim (l’aportació és volunt ria) es destinar a l’Associació Ajudam.

L’Associació Ajudam és una entitat d’utilitat pública amb la missió de millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen deteriorament cognitiu lleu, així com la dels seus cuidadors.

Per a més informació, consulta el web de l’Agrupació de Jubilats de MC o truca al telèfon 93 265 11 77 i parla amb la secret ria, Núria Riera.

març
24
ds.
2018
Técnicas de infiltración – Odontología y Ácido Hialurónico
març 24 tot el dia

290617-2

Los cursos son muy reducidos. Los pacientes se tratan de uno en uno mientras los demás doctores están alrededor.

No es obligatorio traer paciente, solo se permiten dos por doctor, también puede hacer el curso sin paciente y estar presente en todas las prácticas que se realicen.

Aconsejamos hacer el curso con paciente, persona allegada, para que puedan tener una primera experiencia guiada por el ponente. Su paciente lo tratarán entre usted y el ponente. Él hará, por ejemplo, una comisura oral explicándole el cómo y el porqué de cada paso y usted hará la otra comisura bajo su tutela para garantizar el resultado. Solo esta fórmula le permitirá ver las siguientes fases de evolución del paciente y durabilidad del tratamiento.

Este sistema solo permite poder realizar de 9 a 10 tratamientos de pacientes. Esto representa que en el curso solo habrá de 12 a 14 doctores.

Damos la facilidad de que en los casos que su auxiliar sea al mismo tiempo su paciente pueda realizar el curso a su lado durante toda la mañana y en el momento de su práctica ella sea su paciente. Esto no representa ningún tipo de cargo adicional. “Doctor con uno o dos pacientes-” . Pedimos nombre y apellidos para poderles entregar también el correspondiente diploma de haber realizado el curso como auxiliar.

En el caso de que su auxiliar no fuera su paciente consideramos que a todos los efectos está ocupando una plaza de “Doctor sin paciente- ” y en ese caso representa idéntico cargo.

para más información e imprimir plantilla de inscripción

abr.
5
dj.
2018
Curs de preparació per a la jubilació de dentistes
abr. 5 tot el dia

 

PER QUÈ UN CURS DE PREPARACIÓ A LA JUBILACIÓ?

Els programes de preparació per a la jubilació (PPJ) constitueixen una eina eficaç per a l’adaptació positiva i saludable de les persones pròximes a la jubilació i el seu ajust cap a aquest nou cicle vital. Constitueixen una eina essencialment formativa i vivencial ja que aporten coneixements útils per afrontar aquesta etapa. A més, proporcionen nous i diversos aprenentatges, h bits i interessos que permeten a les persones involucrades en aquesta fase de la vida, un ajust satisfactori que es tradueix en un millor benestar i qualitat de vida.
Un programa de preparació per a la jubilació pensat per a dentistes ha de considerar les particularitats que té una carrera professional investida d’un gran reconeixement i prestigi social, amb una gran implicació tant personal com professional i que, en molts casos, s’ha convertit en la part essencial de la vida del dentista que es jubila.
El programa ha de servir al professional per preparar-se per a un canvi de rol vital per al qual la societat no ha previst cap ritus ni procés.

Objectius del curs

• Donar elements per reconèixer els sentiments que es donen en la vivència d’aquest procés.
• Plantejar la jubilació com a oportunitat a partir de valorar elements significatius de la persona fora del seu mbit laboral.
• Aportar coneixements sobre aspectes relacionaIs, econòmics, de salut i de dret.
• Planificar el seguiment del projecte vital significatiu.
• Conèixer recursos i oportunitats en l’ mbit cultural, lleure, voluntariat, etc.

Metodologia

Les accions són en format “conferència participativa” i taller.

A qui va adreçat

Dentistes col·legiats COEC de més de 55 anys i les seves parelles.

Inscripcions

Gratuïtes, per rigorós ordre d’inscripció.
Aforament limitat a 100 persones (50 col·legiats + 50 acompanyants).

Durada

5 sessions d’una hora i mitja de durada, a realitzar en dijous tarda.

Dates de realització

5, 12, 19 i 26 d’abril, 3 de maig de 2018.

Lloc

Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC)
Travessera de Gr cia, 93-95
08006 Barcelona

 

Veure Programa

Formulari d’Inscripció